Spărgătorii de locuinţe care acţionau prin metoda „ruperii butucului” au fost prinşi de poliţişti

de:
20 feb. 2013
0 Afișari
Spărgătorii de locuinţe care acţionau prin metoda

Cei doi, membri ai unei grupări infracţionale cunoscută cu preocupări pe linia furturilor din locuinţe, au intrat în atenţia poliţiştilor la începutul anului curent, ca urmare a datelor şi informaţiilor obţinute de judiciariştii bucureşteni cu privire la implicarea lor în comiterea mai multor spargeri prin metoda „ruperii butucului”.

Având în vedere aceste date, poliţiştii bucureşteni au declanşat o acţiune de supraveghere a membrilor grupării, în urma căreia au reuşit prinderea în flagrant a celor doi suspecţi, imediat după comiterea unei infracţiuni de furt din locuinţă.

În fapt, în cursul dimineţii de marţi, 19 februarie a.c., cei doi suspecţi au pătruns în mai multe scări de bloc din sectorul 2 al Capitalei, iar după numeroase verificări, au apelat prin intermediul interfonului, timp de aproximativ 5 minute, apartamentele vizate, pentru a observa dacă se află cineva în aceste locaţii.
După aproximativ 30 de minute, cei doi au ieşit din scara blocului, având asupra lor o geanta de culoare neagră tip laptop, precum şi alte două genţi voluminoase în care se aflau mai multe obiecte, informează Poliţia Capitalei. 

Suspecţii au încercat să părăsească în grabă locul comiterii faptei, moment în care poliţiştii au acţionat, reuşind prinderea şi imobilizarea acestora, asupra lor fiind găsite atât bunurile sustrase (aparatură electronică), cât şi instrumentele specifice folosite la comiterea infracţiunii.

După documentarea activităţii infracţionale a celor doi suspecţi, poliţiştii bucureşteni au constatat faptul că aceştia sunt principalii suspecţi şi în alte şase cazuri de furt din locuinţă comise pe raza municipiului Bucureşti, în luna februarie a.c.

Cercetările sunt continuate în acest caz sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu cei doi suspecţi în stare de arest preventiv, magistraţii emiţând pe numele acestora, în baza probelor prezentate de poliţişti, mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

Cookies