ARHIVA B365

Spaniolul care a făcut înconjurul lumii cu maşina electrică va primi premiul Energy Globe Award

Deşi de la momentul conceperii planului, până la punerea sa în aplicare, nu trecuseră decât trei luni, Rafael de Mestre a reuşit, cu ajutorul unei echipe mici, să îşi ducă proiectul 1eRace la bun sfârşit în doar patru luni de zile. Astfel, pe 11 septembrie 2012 el a revenit în Barcelona, însoţit de peste 100 de vehicule electrice care i-au susţinut iniţiativa, la finalul traseului.

„Până la această revenire, traseul său a fost presărat cu nenumărate întâmplări, care i-au punctat cei 28.000 km, parcurşi pe trei continente. Traseul sau a fost presărat cu urmăriri de maşini, accidente pe autostradă, drumuri deşertice, peisaje alpine, autostrăzi suspendate, oraşe cu milioane de locuitori şi cătune uitate de lume, civilizaţie la cel mai înalt nivel, dar şi porţiuni de planetă ce aduc mai degrabă a teritorii nelocuite. Toate acestea s-au întâmplat în nu mai puţin de 13 ţări situate pe trei continente. Traseul său a putut fi urmărit live pe Internet şi mii de oameni au fost prezenţi pe pagina de Facebook a evenimentului, pentru a fi la curent cu ce întreprindea temerarul explorator modern. Pe întreg drumul său, Rafael de Mestre a acordat sute de interviuri şi, în principiu, cu fiecare astfel de apariţie a încercat să popularizeze o idee în care crede cu tărie: epoca maşinilor cu combustie internă este pe cale să apună şi o nouă eră va răsări – maşinile electrice”, anunţă reprezentanţii echipei care l-au susţinut în acest proiect.

Efortul lui Rafael de Mestre nu a fost însă, în zadar, astfel că, pe data de 31 mai, el va primi un prestigios premiu, Energy Globe Award, premiu care semnifică recunoaşterea eforturilor depuse pentru promovarea energiilor alternative în domeniul auto. Evenimentul va avea loc la sediul ambasadei Austriei la Bucuresti, Strada Logofăt Luca Stroici, nr. 15, Sectorul 2, începând cu ora 13:00. La eveniment pot participa şi bucureştenii care sunt curioşi să afle cum a reuşit de Mestre să facă înconjurul lumii cu o maşină electrică.

Citeşte şi: Mașina la care un plin costă 5 euro a ajuns la București, făcând ocolul lumii


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button