ARHIVA B365

Spaniol care escroca româncele pe Aeroportul Otopeni, reținut. Ce le promitea

La începutul lunii august 2013, poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Aeroport Internaţional Henri Coandă au intrat în posesia unor informaţii cu privire la faptul că un cetăţean spaniol, sub pretextul că este reprezentant al unei companii aeriene spaniole, recrutează cetăţeni români, în incinta aeroportului, în vederea angajării ca reprezentanţi ai acesteia în România”, se arată într-un comunicat remis mediafax.ro, vineri, de Poliţia de Frontieră.

Potrivit sursei citate, poliţiştii au devenit bănuitori, mai ales că respectiva companie aeriană nu mai operează pe Aeroportul „Henri Coandă”.

Surse din rândul anchetatorilor spun că poliţiştii l-au observat, joi, pe Sanchez Jose Carlos Barios, în vârstă de 40 de ani, în timp ce stătea de vorbă cu o femeie în zona publică a aeroportului, despre „semnarea unui contract de muncă”.

Anchetatorii au stabilit că Barios se întâlnea cu potenţialii candidaţi de mai multe ori, la început pentru interviu, iar ulterior pentru completarea unor diferite formulare în vederea semnării contractului de muncă. Pentru a nu trezi suspiciuni, acesta le cerea candidaţilor sume mici de bani, sub diferite pretexte pentru realizarea documentaţiei necesare în vederea angajării.

„În urma cercetărilor, au fost identificaţi 8 cetăţeni români care i-au plătit cetăţeanului spaniol sume cuprinse intre 70 si 130 euro, pentru a face demersurile de angajare, urmând ca ulterior aceştia sa achite alte sume de bani, cu ocazia semnării contractului de munca, participarea la diferite cursuri de pregătire, bilete de avion etc.”, se mai arată în comunicat.

Pe de altă parte, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele lui Barios există şi un madat european de arestare, emis în iulie 2013, acesta având de executat o pedeapsa de şase ani închisoare, pentru săvârşirea în 2004, pe teritoriul Spaniei, a unor infracţiuni de fals, deturnare de fonduri şi înşelăciune.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button