Spălare de bani și trafic de influență în cadrul lucrărilor la Magistrala 5 de metrou. DNA a trimis în judecată un avocat și doi oameni de afaceri

06 oct. 2022
463 Afișari
Spălare de bani și trafic de influență în cadrul lucrărilor la Magistrala 5 de metrou. DNA a trimis în judecată un avocat și doi oameni de afaceri
Spălare de bani și trafic de influență în cadrul lucrărilor la Magistrala 5 de metrou. DNA a trimis în judecată un avocat și doi oameni de afaceri / Sursă foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a trimis în judecată un avocat și doi oameni de afaceri în cadrul unui dosar de trafic de influență privind lucrările ce urmau să fie efectuate la Magistrala 5 de metrou din Drumul Taberei.

Spălare de bani și trafic de influență în cadrul lucrărilor la Magistrala 5 de metrou

Avocatul împreuna cu cei doi oameni de afaceri sunt cercetați într-un dosar al DNA, conform Digi24.ro. Aceștia sunt acuzați de comiterea următoarelor infracțiuni:

  • Trafic de influență,
  • Spălare de bani.

În rechizitoriul întocmit de către procurorii DNA este prezentat că cele două infracțiuni au fost comise în contextul desfășurării lucrărilor la Magistrala de metrou 5 (Drumul Taberei) din București.

Unul dintre oamenii de afaceri a cerut de la celălalt suma de 1.000.000 euro, bani ce puteau fi plătiți pe parcursul mai multor ani de zile.

În schimbul acestei sume, respectivul s-a angajat să folosească influența pe care a pretins că o are asupra unui primar de sector pentru obținerea avizelor necesare cu ușurință.

De asemenea, omul de afaceri a mai promis și că plângerile cetățenilor, nemulțumiți de modul în care au fost derulate lucrările la magistrala 5, vor fi soluționate favorabil.

După cum informează DNA, pentru a ascunde natura banilor aceștia au fost trimiși prin intermediul unei societăți controlate de avocatul ce este inculpat în dosar. Banii erau trimiși pentru anumite servicii fictive de mentenanță.

Astfel că, a fost trimisă suma de 547.000 lei, în contul unei firme administrată de primul om de afaceri. Ulterior, banii au fost retrași cash.

547.000 lei au fost puși sub sechestru de DNA

Cei doi oameni de afaceri și avocatul, inculpați în cauză, au fost trimiși în judecată în stare de libertate de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

Aceștia sunt acum cercetați pentru trafic de influență, cumpărare de influență, comise în forma autoratului și a complicității și spălare de bani.

Procurorii DNA au dispus măsura asiguratorie a sechestrului pentru suma de 547.000 lei, bani ce au fost depuși de inculpatul trimis în judecată pentru comiterea celor două infracțiuni amintite anterior.

Dosarul a fost trimis spre judecare în cadrul Curții de Apel București. Procurorii DNA a propus menținerea măsurii asiguratorii de sechestru ce a fost dispusă în cauză.

Cookies