Spaima oricărui șofer: să-ți sară în față, de niciunde, niște copii. Un bucureștean cu reflexe formidabile a evitat două puștoaice care alergau printre mașini pe la Piața Unirii

21 mai 2024
836 afișări
Spaima oricărui șofer: să-ți sară în față, de niciunde, niște copii. Un bucureștean cu reflexe formidabile a evitat două puștoaice care alergau printre mașini pe la Piața Unirii
Spaima oricărui șofer: să-ți sară în față, de niciunde, niște copii. Un bucureștean cu reflexe formidabile a evitat două puștoaice care alergau printre mașini pe la Piața Unirii | Sursa foto: Info Trafic București și Ilfov

Un șofer bucureștean a reușit să evite un posibil accident după ce doi copii i-au sărit în față, de nicăieri. Din fericire, acesta a dat dovadă de reflexe formidabile și a reușit să frâneze la timp.

Doi copii au sărit în fața unui șofer, în centrul Bucureștiului

Momente de coșmar pentru un șofer din București. Acesta se afla în trafic, în centrul Capitalei, când în fața mașinii pe care o conducea au apărut două fete minore. Dacă bărbatul nu apăsa la timp pedala de frână, se putea petrece un accident cumplit.

Datorită camerei de bord, bărbatul a filmat toată întâmplarea pe care a publicat-o în grupul de Facebook „Info Trafic București și Ilfov”. În video se observă cum șoferul, aflat în zona Unirii, le-a observat la timp pe minorele care fugeau printre mașinile din trafic.

Chiar și după ce au fost foarte aproape să fie rănite, fetele și-au continuat drumul în același ritm: au fugit pe următoarea bandă și nici nu au întors capul pentru a se asigura.

Clipul video postat pe rețeaua de socializare a fost postat alături de următoarea descriere:

Vă rog mult, faceți educație rutieră copiilor, cât puteți de mult. E clar că nuține numai de șoferi siguranța pietonilor.

Postarea a strâns peste 100 de reacții și câteva comentarii din partea unor membrii ai grupului. Cei mai mulți îl felicită pe bărbat pentru reflex. Iată câteva comentarii:

  • „Felicitări pentru reflex!”
  • „Văd zilnic părinți și bunici care trec cu cei mici de mână prin locurile nepermise sau pe roșu.”
  • „Bine că nu a trecut o mașină pe banda 1.”

Importanța ghidurilor de educație rutieră

Recent, Ministerul Afacerilor Interne, în colaborare cu Ministerul Educației, a publicat trei Ghiduri de educație rutieră dedicate învățământului primar, gimnazial și liceal. Inițiativa face parte din eforturile creșterii siguranței rutiere și de a reduce numărul accidentelor și numărul victimelor acestora.

Conform Ministerului Afacerilor Interne, ghidurile sunt structurate pentru a corespunde nevoilor și nivelului de a înțelegere al copiilor din învățământul primar, gimnazial și liceal. Acestea includ exemple concrete, jocuri didactice și fișe de lucru care pot fi utilizate atât de profesori, cât și de părinți.

  • Ghidurile sunt disponibile AICI.

Te-ar putea interesa și:

 

 

 

 

 

Cookies