Şova conduce Ministerul Transporturilor doar cu numele: şi-a delegat atribuţiile de coordonare

de:
04 apr. 2014
0 Afișari
Şova conduce Ministerul Transporturilor doar cu numele: şi-a delegat atribuţiile de coordonare

Conform Digi24.ro, este vorba despre ROMATSA, aeroporturi, companiile feroviare şi TAROM. De gestionarea lor se va ocupa Elena Petraşcu, adusă în minister chiar de el. Aceasta a mai lucrat cu Dan Şova şi la Departamentul Marilor Proiecte.

La nicio lună de la numirea în funcţie, Dan Şova a renunţat la toate atribuţiile de conducere a companiilor din Transporturi. Documentul a fost publicat pe blogul realizatorului TV, Robert Turcescu.

Potrivit ordinului, toate deciziile referitoare la companiile din Transporturi vor fi luate de Elena Petraşcu, secretar general în cadrul instituţiei. Dan Şova a rămas să aibă grijă doar de spitalele din subordinea ministerului, de comunicare, de relaţia cu Parlamentul şi cu sindicatele.

Elena Petraşcu, în schimb, va putea lua decizii în legătură cu banii ministerului şi va avea drept de semnătură în locul ministrului.

Contactat telefonic, ministrul Transporturilor, Dan Şova nu a oferit nicio explicaţie pentru decizia luată. Nici colegii din Guvern nu au putut spune mai multe.

Cookies