Şova a refuzat să semneze pentru scumpirea călătoriei cu metroul

de:
25 mart. 2014
0 afișări
Şova a refuzat să semneze pentru scumpirea călătoriei cu metroul

„Au venit cu acest ordin la semnat chiar şi în zilele de interimat şi n-am fost de acord cu semnarea lui pentru că orice creştere de tarif are efecte sociale foarte clare. Nu pot să fiu de acord cu creşterea tarifului înainte să verific situaţia financiară a Metrorex, motivele pentru care a făcut un buget cu 80 de milioane pierderi, înainte să văd exact care sunt găurile pe unde se pierd bani la Metrorex. Nu vreau să acopăr găurile financiare ale Metrorex din creşterea tarifului de călătorie”, a declarat marţi ministrul Transporturilor, Dan Şova.

Metrorex estimează că va înregistra o pierdere brută de 123,19 milioane lei în acest an, la venituri de 654,4 milioane lei şi cheltuieli de 777,6 milioane lei, în condiţiile în care bugetul aprobat pentru 2013 prevedea pierderi zero, la venituri şi cheltuieli egale, de 687,18 milioane lei.

Un proiect de ordin al ministrului Transporturilor din octombrie prevedea scumpirea tarifelor pentru călătoria cu metroul cu 25%-33%, creşterea nefiind însă pusă în practică până în prezent.

Sursa: realitatea.net

Cookies