Șefa cu Volvo din Primărie care vrea casă socială este soţie de patron

de:
29 apr. 2011
10 Afișari
Șefa cu Volvo din Primărie care vrea casă socială este soţie de patron

Mirela Ercuţă, având funcţia de şef serviciu în cadrul Direcţiei de Relaţii Publice şi Informare din cadrul Primăriei Capitalei, ocupa joi locul al doilea pe lista angajaţilor PMB repartizaţi pentru a primi o locuinţă socială din partea instituţiei la care lucrează, alături de nouă evacuaţi şi încă opt angajaţi ai Primăriei. Conform declaraţiei de avere depusă în 2010, şefa din primărie este posesoarea unui teren agricol de 5 hectare în Brăila, a unui Volvo S40, dar şi a unor bijuterii în valoare de 5.000 euro. Ea câştigă, începând din noiembrie anul trecut, 2.500 de lei pe lună, conform propriilor declaraţii.

Mai mult, se pare însă că Mirela Ercuţă este şi soţie de patron. Astfel, soţul acesteia Cosmin-Radu Ercuţă este din ianuarie 2011 fondator şi asociat unic al societăţii comerciale Barahiel Com SRL. Conform datelor de la Registrul Comerţului, firma cu sediul în Bucureşti are drept domeniu de activitate cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase.

După publicarea situaţiei angajatei PMB de către B365.ro, subiectul a declanşat dezbateri furioase în Consiliul General al Municipiului Bucureşti de joi, consilierii solicitând scoaterea şefei din primăriei de pe lista repartizărilor de locuinţe sociale. Mirela Ercuţă a explicat, în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, de ce crede că merită o locuinţă socială: “Maşina Volvo nu mai valorează nici măcar 4000 de euro cu cât am achiziţionat-o. A fost cumpărată cu 125.000 de km in 2007. Veniturile mele au fost, în ianuarie 2010, 1300 lei, în februarie 1100, martie 1185, aprilie 1085, in iulie 910, în august 851,am fost promovată în noiembrie la 2500. Stau în chirie din 2001. Mama are pensie de 300 de lei, şi tot salariul se duce pe medicamente. Am grijă de frate şi de bunică” – a spus Mirela Ercuţă.

Șefa din primărie a menţionat şi că are un „soţ care munceşte doar de câteva luni”. Ceea ce a uitat însă să precizeze este că acesta este şi patron. De altfel, Cosmin-Radu Ercuţă a mai avut o firmă, Morpheus SRL a cărei activitate a fost suspendată în 2008.

Pledoaria Mirela Ercuţă nu i-a impresionat pe consilierii generali. După peste o oră de discuţii aprinse pe marginea acestui subiect, aleşii locali au respins lista celor repartizaţi pentru a primi o locuinţă socială din partea Primăriei Capitalei. Mai mult,
Comisia Juridică din Primăria Capitalei s-a întrunit de îndată şi a demarat o anchetă pentru că directoarea de la Direcţia Spaţiu Locativ din Primarie, Carmen Ivănoiu, nu a informat consiliul asupra listei şi criteriilor pe baza cărora au fost incluşi angajaţii Primăriei pe lista posibililor beneficiari de locuinţe sociale. Comisia de anchetă va verifica şi modul în care angajaţii Primăriei au ajuns pe lista beneficiarilor propuşi pentru a primi locuinţe sociale.

Sorin Oprescu îi ia apărarea Mirelei Ercuţă

Primarul general, Sorin Oprescu, nu a fost mulţumit de decizia Consiliul General privind respingerea listei de repartizări a locuinţelor sociale pe care se afla şi Mirela Ercuţă. Edilul-şef a spus că şefa din Primăriei are o situaţie financiară dificilă, prezenţa ei pe lista cererilor de locuinţe sociale fiind astfel justificată.

“Nu poţi să excluzi pe cineva care are nevoie socială în detrimentul altcuiva. Conform unei hotărâri de consiliu date cu 3 ani în urmă, toţi aceşti oameni sunt prezentaţi consiliului, după ce au trecut prin furcile caudine ale unei comisii formate din 14 oameni care au făcut anchetă socială după care au analizat, au prezentat toate cazurile şi după aceea le aduc în faţa Consiliului. Și acesta este de acord sau nu. În ceea ce o priveşte pe doamna Mirela Ercuţă au fost cereri nesatisfăcute la oameni care au o situaţie dificilă. Și autoturismul Volvo a fost achiziţionat înainte de a se angaja la Primărie în 2007” – a spus Oprescu.

Cookies