ARHIVA B365

Soțul Monicăi Iacob Ridzi a depus o cerere de grațiere la Cotroceni, pentru soția sa

UPDATE:  „Administrația Prezidențială va analiza documentele primite”, a arătat Președinția, întrebată de presă de solicitarea menționată.

Tineriu Iacob Ridzi a declarat la România tv: „principalul motiv este umanitar, faptul că noi avem doi copii foarte mici – Maria -care are un an și șapte luni și Andrei – care are cinci anișori- care sunt destuld e bolnavi și ei, un alt motiv a fost motivul medical, starea de sănătate a soției mele. Toate speranțele mele și ale soției mele se îndreaptă spre președintele Iohannis, pentrU ca soției mele să îi fie asigurate condiții cât mai bune din punct de vedere medical pentru a-și ține sub control situația medicală și pentru a fi alături de copiii mei, care suferă enorm, din păcate.”  

Tiberiu Iacob Ridzi spune că soția sa a căpătat noi afecțiuni în închisoare, neurologice și dermatologice. 

Anterior, Președintele Klaus Iohannis și-a exprimat părerea despre această situație: Nu grațiez politicienii corupți. Răspunsuri punctuale nu pot să dau acolo unde nu există solicitări. Este un procedeu birocratic mai complex care implică Ministerul Justiției, juriști și specialiști din Administrația Prezidențială. Atunci când este cazul, se analizează cererea.”, a spus Iohannis.

Monica Iacob Ridzi, în vârstă de 38 de ani, suferă de o boală rară a sângelui, afecţiune pe care a avut-o şi tatăl ei, şi care, de circa zece ani, o obligă să meargă la controale medicale amănunţite, dar şi să facă diverse tratamente.
„Monica s-a pregătit psihologic pentru ce e mai rău, însă tragedia este pentru copii, cei doi fiind foarte legaţi de ea. Boala de care suferă, leucopenie, este la fel de gravă ca leucemia. Să-mi arătaţi mie medic pregătit sau spital penitenciar dotat pentru a trata aşa ceva. Orice virus poate declanşa o boală gravă fatală, pentru că ea are un sistem imunitar scăzut. Ce închisoare oferă condiţii igienico- sanitare normale? Statul e îndreptăţit să îi ia libertatea, dar nu şi viaţa”, a declarat pentru Libertatea un apropiat al familiei, care a dorit să rămână anonim.

Anul trecut, Monica Iacob Ridzi a fost operată la o clinică din Viena, pentru că în urma stresului boala i s-a agravat. Ar avea nevoie de un transplant de măduvă, i-au spus specialiştii austrieci, pentru a se recupera, însă se pare că până acum nu a fost găsit nici un donator compatibil. Mai mult, se pare că Andrei, fiul de 5 ani al fostului ministru, şi fiica Maria, de 2 ani, ar avea şi ei aceleaşi probleme de sănătate.

Ridzi a fost condamnată definitiv, de ICCJ, la 5 ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului, iar fosta ei consilieră Ioana Vârsta a primit o pedeapsă tot de 5 ani. Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că Ridzi s-a predat, luni după-amiază, la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj, potrivit Mediafax.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button