Soția unuia dintre muncitorii uciși pe șantier face dezvăluiri: Avea programare la medic la 17 și trebuia să se învoiască la 15. Multe întrebări rămase fără răspuns în caz

04 aug. 2021
10794 Afișari
Soția unuia dintre muncitorii uciși pe șantier face dezvăluiri: Avea programare la medic la 17 și trebuia să se învoiască la 15. Multe întrebări rămase fără răspuns în caz
Soția unuia dintre muncitorii uciși pe șantier face dezvăluiri: Avea programare la medic la 17 și trebuia să se învoiască la 15. Multe întrebări rămase fără răspuns în caz. sursa foto: ISU București

Soția unuia dintre muncitorii uciși pe șantier după ce un mal de pământ s-a prăbușit peste șase oameni în cursul după-amiezei de luni face dezvăluiri cu privire la situația în care se afla bărbatul. Se pare că fix în ziua fatidică acesta avea programare la medic la 17 și ar fi trebuit să se învoiască la ora 15 de la muncă pentru a merge la doctor. Totuși, din păcate nu a mai apucat. Încă au rămas foarte multe întrebări fără răspuns în cazul care a scandalizat orașul. Acum, autoritățile își pasează unul altuia vina.

Miercuri a fost o zi importantă în cazul teribilului accident de pe un șantier din centrul Bucureștiului, chiar din curtea Bibilotecii Naționale, acolo unde doi muncitori au murit și alți patru au fost prinși după ce un mal de pământ s-a prăbușit peste un șanț. Astăzi, mai multe persoane au fost audiate cu privire la incident, mai ales că au fost descoperite numeroase nereguli în respectivul caz.

Soția unuia dintre muncitorii decedați a venit cu o serie de dezvăluiri de pe șantier

Miercuri a fost audiată și soția unuia dintre muncitorii care au murit acoperiți de pământ, după ce pompierii s-au chinuit ore în șir să îi scoată din șanțul acoperit de pe un șantier chiar din centrul Bucureștiului. Surprinzător este faptul că femeia a explicat că bărbatul fusese inițial repartizat la o altă lucrare și nu știa de fapt că lucrează ilegal.

În prezent este deschisă o anchetă și chiar un dosar penal pentru mai multe acuzații. Se pare că lucrările nu aveau autorizație de construcție și chiar Ministerul Culturii, în ograda căruia aveau loc lucrările, spune că nu știe nimic despre ce se făcea de fapt acolo.

Dezvăluiri teribile făcute de soția uneia dintre victime

Femeia spune că a venit să ridice bunurile pe care acesta le avea în buzunar când a murit. Teribil este faptul că în acea zi fatidică el ar fi trebuit să plece mai devreme de la munc pentru a merge la o programare la doctor, dar nu a mai ajuns.

„Am venit să ridic telefonul soțului meu, cheile mașinii și ce i s-a găsit, șurubelnițe și ce avea în buzunar la salopetă. Eu știam că lucra la parcarea din pasajul din Piața Muncii. Nu am știut că el se duce acolo. Lucra la această firmă de un an și jumătate. Muncea foarte mult, întradevăr, dar în alt timp, nu mi-a spus.

Avea echipament de protecție – salopetă și bocanci. A venit pe la 14:30 într-o mare grabă să ia flexul. Eu i-am spus că avea programare la medic la 17 și trebuia să se învoiască la 15, ca să vină să își facă un duș, să meargă să facă o ecografie și i-am spus de medic. A spus că știe, că se duce repede și taie țeava și că are timp să ajungă”, a povestit femeia pentru Antena 3.

Audieri pe bandă rulantă în acest caz

Tot miercuri au fost audiate mai multe persoane la Serviciul Omoruri. Astfel, au fost luați la întrebări muncitorii care au intervenit inițial să își salveze colegii prinși sub malul de pământ. Doi dintre aceștia au murit, iar alți patru au fost salvați la timp, fiind transportați la spital.

Se pare că cei care au sunat la 112 au fost angajații Bibliotecii Naționale. Pompierii au ajuns imediat la fața locului, însă două dintre victime nu au mai putut fi salvate.

„Din ceea ce se poate observa, este un șant cu o lungime de aproximativ 25 m, adâncime de peste 2 m și lățime peste 1,5 m. În interior erau armături din fier beton. Cel mai probabil se lucra pentru consolidarea acestei căi rutiere de acces , acestei bretele care se află în imediata apropiere a cladirii”, a transmis Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU.

A cui era firma care se ocupa de lucrările de pe șantier

Firma care luase în primire lucrările era Algorithm Residential S3, deținută de Consiliul Local Sector 3. Teoretic, compania executa lucrări lângă Ministerul Culturii (Biblioteca Națională), în centrul Bucureștiului.

Ministerul Culturii a transmis că nu a solicitat sau contractat lucrările respective. Mai mult, se pare că firma nu avea autorizație de construcție, iar primarul Robert Negoiță a fost în vizită pe șantierul ilegal în luna iulie. De asemenea, se pare că președintele Consiliului de administrație al companiei Sectorului 3, Algorithm Residential S3, este Alin Radu Panait, un bărbat de 32 de ani, fost consilier PSD, referent la Universitatea de Teatru și Film din București și fost expert în achiziții la mai multe federații sportive. Totuși, nu avea vreo experiență în construcții. Acesta a fost numit șeful Consiliul de administrație încă din anul 2017, la vârsta de 28 de ani, scrie G4media.ro.

Cookies