Soţia teroristului sinucigaş de la Stockholm este din Bucureşti

de:
15 dec. 2010
0 afișări
Soţia teroristului sinucigaş de la Stockholm este din Bucureşti

Mona Thwany s-a născut la Bucureşti în 1982, dintr-o mamă româncă, Mihaela, şi un tată irakian, student pe vremea aceea la Arhitectură. A copilărit însă în Algeria, când tatăl său a lucrat acolo, şi a revenit radical transformată după o călătorie în Tunisia, chiar în preajma atentatelor de la 11 septembrie 2001, a povestit bunica femeii pentru Daily Mail.

În 2001 s-a mutat cu soţul ei, Taimour Abdulwahab Al-Abdaly, din Suedia în oraşul britanic Luton. Este momentul în care tânărul DJ de radio face trecerea de la blugi şi „părul cu ţepi” la barbă şi robă. „Mona l-a transformat pe soţul ei într-un extremist. Ea este singura vinovată. Mona ar fi putut să îl oprească, dar a refuzat”, a declarat Maria Nedelcovici, bunica Monei Thwany, pentru Daily Mail.

Familia şi prietenii din Suedia ai tânărului au confirmat că din momentul în care s-a mutat la Luton cu Mona s-a schimbat radical. „Când Taimour s-a mutat în Marea Britanie cineva a băgat diavolul în el”, a spus un prieten din copilărie al teroristului sinucigaş.

Într-un mesaj înregistrat cu puţin timp înaintea atacului, o voce masculină cere Suediei să îşi retragă cele 500 de trupe din Afganistan şi critică desenele jignitoare la adresa musulmanilor. Pe parcursul acestui mesaj, în fundal se aude o persoană care tuşeşte.

Cei doi soţi avea trei copiii, două fetiţe de 4 şi 2 ani şi un băiat de 6 luni botezat Osama.

Cookies