ESENTIAL

Soţia lui Patriciu va trebui să plătească 70 de milioane de euro pentru divorţ

Soţia lui Dinu Patriciu va trebui să achite o taxă de timbru fără precedent în România, de 70 milioane de euro, pentru a putea obţine jumătate din averea lui Dinu Patriciu. Intr-un astfel de caz, persoana care solicita partajul este obligata la plata a trei la suta din suma totala precizata in cadrul actiunii. Suma reprezintă 3% din averea averea de 2,3 miliarde euro a omului de afaceri.

Aceasta este cea mai mare sumă hotărâtă de instanţele din România pentru un proces de partaj. In cazul in care Dana Patriciu nu va plati taxa de timbru, cererea de partaj va fi respinsa ca nefondata, informează Cancan.

In actiunea de la Judecatoria Sectorului 1, sotia lui Dinu Patriciu a cerut separatia judiciara a bunurilor detinute in comun, acuzandu-l ca, pe fondul unor relatii extraconjugale si al unei stari de sanatate precare, a instrainat bunuri comune si a garantat obligatiii asumate scriptic in favoarea celei cu care are o relatie extraconjugala.

Dana Patriciu a argumentat ca este casatorita cu Dinu Patriciu din 1994, iar in timpul celor 18 ani de casnicie au dobandit impreuna bunuri imobile si mobile, inclusiv tablouri, bijuterii, actiuni/parti sociale la diverse societati din Romania, Elvetia, Anglia, Luxemburg, Olanda, Germania, Franta, Georgia, Cipru. Ea a indicat o cota de contributie de 50% la dobandirea acestor bunuri.

Ea sustine ca Dinu Patriciu a dispus de bunuri comune reprezentand piese de moblier si de decor si ca mai multe obiecte de uz personal si cadouri au disparut din resedinta situata la Silistea Snagovului. Ea afirma ca, prin actiunile sotului sau, patrimoniul comun a fost mult diminuat, iar stabilitatea economica a familiei este pusa in pericol in mod real.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button