ARHIVA B365

Soţia lui Gheorghe Ionescu îi cere un milion de euro afaceristului turc care i-a ucis soțul

Văduva poliţistului Gheorghe Ionescu îi cere daune de un milion de euro omului de afaceri turc Abdullah Atas, care i-a ucis soțul.

Soţia poliţistului Gheorghe Ionescu s-a prezentat, vineri, în faţa procurorilor Parchetului Tribunalului Bucureşti, care îl cercetează pe omul de afaceri turc Abdullah Atas pentru omor calificat. Potrivit unor surse judiciare, soţia ofiţerului a anunţat că se constituie parte civilă în dosar şi îi cere omului de afaceri turc despăgubiri de un milion de euro, scrie Mediafax, citată de româniatv.net. 

Omul de afaceri turc Abdullah Atas a fost arestat preventiv în 3 august, de Tribunalul Bucureşti. Luni, Abdullah Atas a fost dus din arest la Parchetul Tribunalului Bucureşti, unde a fost citat să se prezinte pentru a fi anunţat că i-a fost schimbată încadrarea din tentativă de omor în omor calificat.

Pentru acuzaţia de omor calificat, Abdullah Atas riscă o pedeapsă între 15 şi 25 de ani de închisoare sau detenţie pe viaţă, au declarat surse judiciare.

La începutul lunii august, omul de afaceri turc nu a respectat semnalele regulamentare de oprire făcute de polițistul Gheorghe Ionescu și l-a acroșat cu mașina, după care l-a purtat pe capotă 400 de metri. Agentul a căzut apoi pe partea carosabilă.

Gheorghe Ionescu, înmormântat duminica trecută, a fost înaintat în gradul de subinspector post-mortem, printr-un ordin al ministrului de Interne, Gabriel Oprea, pentru fapte de eroism și sacrificarea vieții în misiune.

Polițistul avea 44 ani, era căsătorit și lucra de 23 de ani în Ministerul Afacerilor Interne.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button