ARHIVA B365

Soţia lui Andrei Baciu,medicul rezident propus ministru al Sănătăţii, fiica unui politician influent

Pana sa devina medic si sa intre in lumea buna a Capitalei, Andrei Baciu a lucrat ca model. De fapt, prin prisma meseriei si-a cunoscut actuala sotie, Ioana, fiica lui Doru Laurian Badulescu, scrie cancan.ro.

Andrei Baciu s-a angajat, in urma cu cativa ani, ca model la agentia de fotomodele a lui Vali Punga, fostul sot al Ralucai Badulescu, care i-a devenit intre timp cumnata. Tanarul s-a facut remarcat prin calitatiile sale fizice, insa si intelectuale, caci apropiatii spun ca „este un tip destept, dar fara bani”.

Dupa o perioada in care a aparut in lenjerie intima in diferite pictoriale de senzatie, timp in care si studia medicina, Andrei Baciu a cunoscut-o pe Ioana, sora Ralucai Badulescu.

Cei doi au format un cuplu rapid, iar la scurt timp au luat, impreuna, drumul strainatatii, unde tanarul model primise o oferta de munca. Tot atunci, el a renuntat la pictoriale si la viata de model. Ioana si Andrei Baciu s-au casatorit anul trecut, iar apropiatii spun ca sunt un cuplu perfect.

Drumul spre functii bine puse a fost mult mai simplu cu un astfel de ajutor. Socrul lui Andrei Baciu este un important om de afaceri, cunoscut politician si afacerist roman. Ministrul tehnocrat propus pentru Sanatate este ginerele politicianului Doru Laurian Badulescu, cunoscut ca nasul afacerii „Sterling”, fost secretar de Stat pe Mediu, senator din partea PDSR si fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov.

Andrei Baciu a devenit celebru in toata tara dupa ce, duminica, 15 noiembrie, premierul desemnat, Dacian Ciolos, a anuntat lista noului Guvern, format din 21 de membri, la Ministerul Sanatatii fiind propus Andrei Baciu, specialist in chirurgie cardiaca si toracica. Imediat dupa ce datele au fost facute publice, tanarul ministru de 28 de ani a declarat ca „as fi bucuros sa pot aplica cat mai mult in sistemul sanitar românesc ceea ce am invatat in strainatate, pentru a rezolva cat mai multe dintre problemele cu care se confrunta sanatatea in acest moment”. Numai ca socoteala de acasa nu s-a potrivit cu cea din targ, iar in scurt timp au aparut imagini care au impanzit internetul cu tanarul ministru in lenjerie intima si a fost retrasa propunerea initiala la Ministerul Sanatatii.

Andrei Baciu este presedintele Asociatiei SOS Drepturile Pacientilor. El a absolvit in 2011 Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti, a fost medic rezident la Sectia de Chirurgie Cardiaca de la Spitalul Fundeni, din ianuarie pana in martie 2012, iar din aprilie 2012 pana in mai 2014 a lucrat la Departamentul de Chirurgie Cardiovasculara si Toracica de la Centre Hospitalier Universitaire Rouen, Franţa.

De asemenea, a lucrat in domeniul chirurgie toracica la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, din aprilie pana in septembrie 2015, si in domeniul chirurgie generala, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, din august 2014 pana in martie 2015. A participat la programe de training si la conferinte pe teme de chirurgie cardiaca si toracica in Olanda, Italia, Franta si Marea Britanie.

Socrul lui Andrei Baciu a negociat creanta libiana a Rompetrol pentru care Patriciu a fost cercetat penal

Doru Laurian Badulescu a negocitat in urma cu cincisprezece ani cu primii investitori ai afacerii din zona Insulei Serpilor, din pozitia de presedinte al ANRM, dar si de presedinte al Consiliului Director al companiilor Enterprise Oil si Canadian Oil.

Laurian Badulescu a fost primul presedinte al Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale si cel care a negociat din partea statului roman creanta libiana a Rompetrol pentru care a fost cercetat penal Dinu Patriciu.

Ulterior, Doru Badulescu a devenit actionar minoritar in afacerea Rompetrol si, apoi, omul care a negociat privatizarea Petrom.

Insusi Doru Badulescu recunoaste pe site-ul Ministerului Mediului ca este principalul autor la elaborarea Legii petrolului si legii minelor si ca a aratat deschidere in atragerea marilor investitori: Amoco, Shell, Enterprise Oil si Canadian Occidental care au semnat, in 1992, acordurile de explorarea cu Rompetrol a unor zacaminte in Romania.

Doru Badulescu a fost secretar de stat pe Mediu in Guvernul Boc din 10 februarie 2009.

De asemenea, Doru Badulescu apare si in stenogramele dosarului de „spionaj” al privatizarilor strategice din energie, avandul ca principal pion pe bulgarul Stamen Stanchev.

Doru Laurian Bădulescu a fost senator in legislatura 1996-2000 ales in județul Ilfov pe listele partidului PDSR.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button