Șoseaua Pipera va avea şase benzi

de:
04 nov. 2010
4 Afișari
Șoseaua Pipera va avea şase benzi

Primarul general, Sorin Oprescu, a verificat, joi, stadiul lucrarilor de supralargire a Soselei Pipera, informează incont.ro. Proiectul de supralărgire a Șoselei Pipera va include lărgirea acesteia cu şase benzi şi construcţia unui pasaj cu o lungime de 1.520 de metri, din care 474 de metri vor reprezenta partea suspendată.

Șoseaua va fi lărgită între Calea Floreasca si calea ferată Bucuresti – Constanţa, urmând să fie construit şi un pasaj prin care să se realizeze trecerea denivelată a intersecţiei Șoselei Pipera cu Bulevardul Barbu Văcărescu.

„Pasajul va uşura descărcarea fluxului de maşini din oraşul Voluntari, în special din Pipera, dar şi accesul din Bucureşti către această zonă şi ieşirea pe DN 1”, a declarat primarul general.  Oprescu a subliniat că prin lucrările efectuate, va fi facilitat accesul în Bucureşti de pe DN 1, dar şi de pe viitoarea autostradă, care se va dechide din Petricani.

Directorul Direcţiei Sistematizare, Circulaţie şi Transport din Primăria Capitalei, Mădălin Dumitru, a precizat că în zona unde sunt lucrări de construcţie a pasajului au fost blocate două străzi pentru a permite desfăşurarea circulaţiei deşi „această lucrare trebuia făcută cu şantier închis”.

„Asigurăm cu eforturi foarte mari şi transportul în comun. Am blocat numai o stradă sau două, deşi, teoretic, această lucrare trebuia făcută cu şantierul închis având în vedere amploarea obiectivului, însă am ţinut cont de importanţa nodului de circulaţie pe care îl reprezintă şoseaua Petricani”, a spus Mădălin Dumitru.

Cookies