ARHIVA B365

Capitala, parţial blocată de codul portocaliu

UPDATE 12.10: Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, începând de marţi, de la ora 11.50, traficul rutier a fost oprit pe autostrada Bucureşti – Piteşti, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Traficul rutier a fost redirecţionat pe DN 7 Bucureşti – Bâldana – Găeşti – Piteşti.

Conducătorii auto sunt rugaţi să circule cu mare atenţie, să nu depăşească autovehiculele aflate în coloană şi să respecte semnalele poliţiştilor care acţionează pentru fluidizarea traficului.

11.30: Centura Bucureştiului a fost închisă la ieşirea dinspre DN1 din cauza vremii nefavorabile. Zăpada şi viscolul puternic au dus la închiderea acestui tronson din centura Capitalei.

Poliţiştii de la centrul Infotrafic spun că şoseaua de centură a fost închisă din cauza maşinilor de mare tonaj care au rămas blocate pe drum în timp ce se îndreptau spre zona de Est a ţării. Aceştia au mai precizat că nu se ştie când va fi reluat traficul pe şoseaua de centură.

9.40: Traficul rutier pe A1 Bucureşti – Piteşti se desfăşoară cu dificultate din cauza stratului de zăpadă de pe carosabil şi a viscolului puternic, pe autostrada Bucureşti-Piteşti. Între kilometrii 11 şi 36, vizibilitatea este sub 30 de metri.

8.30: Începând cu ora 08:00, Compania Naţională Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a restricţionat traficul pentru vehicule cu masa totală maximă admisă mai mare de 7,5 tone pe sensul de mers spre Bucureşti pe Autostrada A1 Piteşti – Bucureşti, DN 5 Giurgiu – Bucureşti, DN 6 Alexandria – Bucureşti, DN 7 Piteşti – Bucureşti, DN 1A Ploieşti – Bucureşti. De asemenea, rămân închise Autostrada A2 pe tronsonul Bucureşti – Feteşti şi DN 2 Bucureşti – Adjud.

Conform centrului Infotrafic, la ora 06:30 traficul rutier pe DN1, DN1A, DN5 a fost reluat, în condiţii de iarnă, la ieşirea din Capitală către Ploieşti, Dâmboviţa, respectiv Giurgiu. Șoseaua de centură a municipiului Bucureşti este blocată pe două tronsoane – între DN5 şi Măgurele şi între DN2 şi DN3.

În Bucureşti se circulă în condiţii de iarnă, după cum se poate vedea de pe camerele de luat vederi live, din oraş.

În urmă cu două săptămâni, mai multe maşini au rămas blocate pe Șoseaua de Centură chiar şi peste 24 de ore, din cauza zăpezii.

De asemenea, este întreruptă circulaţia pe DN3 Bucureşti – Călăraşi; DN4 Bucureşti – Olteniţa şi în judeţul Giurgiu, pe DN5 Giurgiu – Bucureşti.

Autostrada A2 rămâne închisă.

Poliţia îi roagă pe şoferi să nu pornească la drum: „Pentru preîntâmpinarea evenimentelor nedorite, le recomandăm insistent conducătorilor auto să nu pornească la drum. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, îi sfătuim pe şoferi să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.). În oraşele unde a nins abundent sau urmează să apară fenomene periculoase, posesorii de autoturisme sunt sfătuiţi să folosească mijloacele de transport în comun.” – arată mesajul Poliţiei Rutiere.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button