SOS Satele Copiilor a lansat o petiţie pentru ca Ziua Familiei să fie declarată zi liberă legal

de:
20 mai 2015
6 Afișari
SOS Satele Copiilor a lansat o petiţie pentru ca Ziua Familiei să fie declarată zi liberă legal

ZILE LIBERE LEGALE. SOS Satele Copiilor a sarbatorit vineri, 15 mai, Ziua Internationala a Familiei, prin lansarea petitiei de recunoastere a acestei zile drept sarbatoare legala: http://www.sos-satelecopiilor.ro/15-mai-ziua-internationala-a-familiei/

„Sprijinul si adeziunea fata de initiativa SOS pot fi manifestate prin votul acordat pe http://www.sos-satelecopiilor.ro/15-mai-ziua-internationala-a-familiei/

Orice distribuire a link-ului pentru semnarea petitiei, inseamna un pas inainte pentru a strange voturile necesare trimiterii in Parlament a acestei initiative legislative cetatenesti si pentru a beneficia de o zi libera, sarbatoare legala, pentru a petrece timp de calitate in familie”, anunţă SOS Satele Copiilor România, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

 

Petiţia online prin care se solicită ca 15 mai, Ziua Internaţională a Familiei, să fie declarată zi liberă legal poate fi semnată urmând acest link: http://www.sos-satelecopiilor.ro/15-mai-ziua-internationala-a-familiei/.

ZILE LIBERE LEGALE. Data de 15 mai a fost declarata Ziua Internationala a Familiei de catre Adunarea Generala a ONU, pe 20 septembrie 1993, in baza Rezolutiei 47/237, iar SOS Satele Copiilor isi doreste ca prin petitia lansata sa faca apel la parinti pentru a dedica timp si rabdare copiilor, indiferent de dificultatile pe care le intampina.

Organizaţia SOS Satele Copiilor România a făcut, cu ocazia Zilei Internaţionale a Familiei, sărbătorită în multe dintre ţările lumii în data 15 mai, o scurtă evaluare a zilelor libere de care beneficiază angajaţii de la noi din România, din care au reieşit următoarele:

ZILE LIBERE LEGALE. În România, Codul Muncii prevede 12 zile libere acordate cu ocazia sărbătorilor religioase sau publice, la care se adaugă cele 21 de zile de concediu de odihnă. Astfel, românii beneficiază de numai 33 zile libere legal pe durata unui an de muncă.

„Potrivit raportului European Industrial Relations Observatory, noi muncim cele mai multe ore pe săptămână (41,2) şi avem cele mai puţine zile de concediu din UE (21). Situaţia unora dintre ţările membre UE, referitor la numărul de zile libere alocate angajaţilor, stă în felul următor:

Polonia – Zile de concediu: 26; Sărbători legale: 10; Total zilele libere: 36

Marea Britanie – Zile de concediu: 28; Sărbători legale: 8; Total zilele libere: 36

Grecia – Zile de concediu: 25; Sărbători legale: 12; Total zilele libere: 37

Malta – Zile de concediu: 24; Sărbători legale: 14; Total zilele libere: 38

Austria – Zile de concediu: 25; Sărbători legale: 13; Total zilele libere: 38

Finlanda – Zile de concediu: 30; Sărbători legale: 10; Total zilele libere: 40

Franţa – Zile de concediu: 30; Sărbători legale: 10; Total zilele libere: 40

Lituania – Zile de concediu: 28; Sărbători legale: 13; Total zilele libere: 41

Rezultatele unui nou raport global indică faptul că majoritatea părinţilor intervievaţi consideră că generaţiile de copii din ziua de azi cresc mai repede decât cele anterioare. Raportul Global privind Spiritul Copilariei, un studiu realizat de Ipsos Public Affairs pentru un popular brand de biscuiţi cu cremă, a scos la iveală faptul că 4 din 10 părinţi din întreaga lume spun că este mai uşor să programeze o întâlnire la serviciu decât să îşi facă timp pentru proprii copii. Părinţii din întreaga lume, în procent de 59% şi cei din România, 81%, declară că nu se joacă zilnic cu copiii lor. 54% din părinţii lumii spun că traiesc rar sentimente de bucurie, precum cele din copilarie. România prezintă cel mai ridicat procentaj în rândul tuturor părinţilor din studiu care spun că nu petrec timp de calitate, în fiecare zi, alături de copii.

Toate cercetările din ultimii ani conduc la aceeaşi concluzie: familiile dedică foarte puţin timp nevoilor de interacţiune şi amuzament ale copiilor.

Vă invităm să vă jucaţi cu micuţii voştri şi să le acordaţi atenţia după care tânjesc. Nu uitaţi că joaca face bine şi adulţilor!”, mai arată SOS Satele Copiilor România, în comunicatul citat.

SOS Satele Copiilor România este o organizaţie non-guvernamentală, membră a Federaţiei SOS Children’s Villages International, organism care derulează programe în 134 de ţări ale lumii.

Asociaţia SOS Satele Copiilor România este prezentă în România de peste 20 de ani şi îşi desfaşoară activitatea prin 3 programe la nivel naţional: în Bucureşti, Cisnădie – Sibiu şi Hemeiuş – Bacău. Activitatea organizaţiei este centrată pe asistarea şi sprijinul acordat copiilor care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiei biologice.

SOS Satele Copiilor România derulează, în paralel, servicii de prevenţie a abandonului, prin Centrele de Consiliere şi Sprijin pentru Copii şi Părinţi. Acţiunile au scopul de a ajuta familiile dezavantajate să aibă grijă de copiii lor, pentru a evita separarea acestora şi a preîntâmpina ajungerea copiilor în sistemul de plasament.

SOS Satele Copiilor România a fost înfiinţată în data de 3 iulie 1990, în baza Convenţiei de colaborare semnate la data de 1 iunie 1990 între Ministerul Muncii şi Ocrotirii Sociale de la acea vreme şi Federaţia SOS Kinderdorf International. În perioada 1991 – 1993 s-au construit două Sate SOS, la Bucureşti şi la Cisnădie, jud. Sibiu. În luna octombrie 1993, ambele servicii sociale au fost deschise, iar copii din sistemul de protecţie au putut fi plasaţi cu măsură de protecţie specială. Ulterior, acestor două Sate SOS li s-a adaugat şi cel de-al treilea, în comuna Hemeiuş, jud. Bacău.

Cookies