SOS politico-matrimonial la București. Diana Șoșoacă și-a suspendat soțul (pe dl. Silvestru) din partid, domnul o trimite la dulăpiorul cu medicamente

19 feb. 2024
390 Afișari
SOS politico-matrimonial la București. Diana Șoșoacă și-a suspendat soțul (pe dl. Silvestru) din partid, domnul o trimite la dulăpiorul cu medicamente
SOS politico-matrimonial la București. Diana Șoșoacă și-a suspendat soțul (dl. Silvestru) din partid, domnul o trimite la dulăpiorul cu medicamente | Sursa foto: Silvestru Șoșoacă/Facebook

În familia Șoșoacă e iureș, dar…

În toate familiile de la noi din oraș (și, de altfel, de pe toată planeta Pământ) există dificultăți. Oamenii, mai ales dacă-s căsătoriți de ceva vreme, au momentele lor de supărare, de nervi, de reproșuri, știm cum e, motivele-s inerente, gen:

„IAR AI PROMIS CĂ DUCI GUNOIUL ȘI NU L-AI DUS, TOT EU, TOT EU…! (cam pus caps lock  din motivul pentru care s-a inventat așa ceva în comunicarea scris: se țipă)

sau

„ÎNNEBUNESC CÂND PUI HÂRTIA IGIENICĂ LA INTERIOR, ȚI-AM ZIS E UN NFINIT DE ORI CĂ SE PUNE LA EXTERIOR!

sau

„Iubire, sorry, n-o mai suport pe maică-ta încă un weekend” (enunț la care iubire se enervează, iese din bucătărie și trântește ușa)

sau, evident:

„NU MAI LĂSA COLACUL LA WC SUS, divorțez dacă vei continuă să nesocotești asta! Vrei să-ți mai recapitulez o dată matematica regulii??!!???”

(Realmente există o matematică a regulii, e basic, poate vă ajută la ceartă/scandal. Deci: avem bărbat, femeie și câte două motive primordiale de folosit WC pentru fiecare gen. Să le zicem Nr.1 și Nr. 2. Din totalul de patru nevoi, trei sunt cu colacul pus. Lemă!😜)

Evident, o putem ține așa până poimâine, și tot n-ar fi decât începutul unei eventuale liste de motive de scandal în cuplu. Dar adevăratele necazuri par să fie, de fapt, altele. Și așa ajungem la speța politico-matrimonială prezentă.

Situația SOS din familia Șoșoacă

Doamnelor și domnilor, lăsați problemele de cuplu cauzate poziția corectă a colacului de la WC sau de „simt că nu mă mai iubești ca înainte”, aici lucrurile sunt cu adevărat grave.

Diana Şoşoacă şi-a suspendat soţul din funcţia de prim-vicepreşedinte al SOS, o măsură e drept radicală, dar fără de care nu s-ar mai fi putut, deoarece domnul ar trebui salvat „din ghearele serviciilor care l-au înconjurat”.

Senatoarea Diana Şoşoacă și-a anunțat dedicia radicală într-o reuniune a partidului, scrie News.ro. Și declarația sună așa:

Pentru a putea să-mi salvez familia a trebuit să iau cea mai cruntă decizie. Pentru a putea salva sufletul unui om şi viaţa lui, pentru a-l scoate din ghearele serviciilor care l-au înconjurat, a trebuit să îl suspend din funcţia de prim-vicepreşedinte, astfel încât semnătura lui să nu mai însemne nimic, şi în momentul ăla, nu mai înseamnă nimic pentru ăia care l-au înconjurat.

Domnul Șoșoacă a reacționat mai întâi cu un comunicat de presă:

Am aflat despre această Decizie din presă. Decizia este ilegală, membrii partidelor putând fi sancţionaţi numai în condiţiile legii partidelor politice, care garantează dreptul la apărare în faţa forurilor statutare şi în faţa instanţelor de judecată. Potrivit art. 16 (1) din Statutul S.O.S. «Suspendarea ori destituirea din funcţia de conducere pe care o îndeplineşte (un membru) se face de către organul care l-a ales, cu votul majorităţii simple a acestuia». Suspendarea mea din funcţia de Prim-vicepreşedinte al partidului se poate face numai de Congresul partidului. Decizia nu are consecinţe juridice, subsemnatul deţinând în continuare funcţia de Prim-vicepreşedinte al partidului.

Și, treptat, tonul se înăsprește, semn clar că în familiaȘoșoacă s-a depășit epoca certurilor provocate de prea mult pătrunjel în mâncare sau prea puțină implicare la reparații domestice („curge apa la chiuveta aia în mare de când era copilu’ mic și acu’ se-nsoară!”):

Nu se pot accepta totuşi acţiunile abuzive ale acesteia (Dianei Șoșoacă, nota red.) împotriva membrilor şi liderilor din partid. Motivele invocate de dna Preşedinte S.O.S., că aş fi victima unor acţiuni de intimidare şi şantaj din partea serviciilor secrete, în scopul distrugerii carierie sale politice, nu sunt reale. Nu sunt de acord cu folosirea mea şi a familiei pentru ca dna Iovanovici-Şoşoacă să se victimizeze în scop electoral.

Iar în stenogramele discuțiilor dintre cei doi soți care alcătuiesc, cumva, familia tradițională Șoșoacă, lucrurile sunt și mai aspre. Stiripesurse publică schimburi de replici dure, multe cu caps lock, cum ar fi:

Ea către el:

Dragă Silviu, din acest moment îți revoc toate atribuțiile pe care le ai și sesizez comisia de disciplină!

El către ea:

Cine te-a pus să lipsești 24h? De ce-ai ieșit din toate grupurile? Iarăși ai căzut psihic? Tratează-te, ia pastile dacă altfel nu poți, nu te mai stropși la oameni!

Neplăcut.

 

 

Cookies