„SOS, l-au prins pe-al nostru!” Un bărbat care le oferea oamenilor bani în schimbul votului, prins de polițiști la Ștefăneștii de Jos

09 iun. 2024
375 afișări
„SOS, l-au prins pe-al nostru!” Un bărbat care le oferea oamenilor bani în schimbul votului, prins de polițiști la Ștefăneștii de Jos
„SOS, l-au prins pe-al nostru!” Un bărbat care le oferea oamenilor bani în schimbul votului, prins de polițiști la Ștefăneștii de Jos | Sursă foto: Inquam Photos George Călin

Încă un incident electoral a fost semnalat polițiștilor, de data aceasta în comuna Ștefăneștii de Jos (Ilfov), după ce un bărbat a fost prins în timp ce împărțea bani alegătorilor pentru a vota un candidat anume. Polițiștii au găsit în mașina acestuia atât bani, cât și liste cu nume de persoane.

Un bărbat, reclamat că oferea bani alegătorilor în Ștefăneștii de Jos

Polițiștii din Voluntari au avut o intervenție de amploare în comuna Ștefăneștii de Jos, după ce un bărbat a fost prins cu mai multe teancuri de bani la el.

Situația a fost semnalată de o persoană, în jurul orei 12:20, printr-un apel la numărul unic de urgență 112. Mai precis, persoana care a anunțat autoritățile a povestit că bărbatul oferea plicuri cu bani oamenilor, astfel încât aceștia să voteze cu anumite persoane.

În sesizare s-a specificat și că respectivul conducea o mașină cu număr de Ilfov. La scurt timp după efectuarea apelului, polițiștii au depistat vehiculul. Conform informațiilor oferite de Digi24.ro, se pare că cel aflat la volan era un membru al partidului SOS România:

La data de 9 iunie a.c., în jurul orei 12.20, polițiștii orașului Voluntari au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că, în localitatea Ștefăneștii de Jos, un bărbat care se deplasa cu un autoturism împarte sume de bani mai multor persoane, în context electoral.

Imediat polițiștii orașului Voluntari au desfășurat activități specifice, context în care au identificat în cel mai scurt timp autoturismul respectiv și au legitimat conducătorul acestuia, în cauză fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 33 de ani.

Acesta a fost oprit și percheziționat de forțele de ordine. În urma controlului, în mașina sa au fost găsite următoarele:

  • Mai multe plicuri cu sume de bani,
  • Liste cu nume.

La fața locului s-au prezentat atât polițiștii, cât și jandarmii și mascații. În urma incidentului, pe numele bărbatului va fi întocmit un dosar penal.

Un alt incident a avut loc astăzi, tot în Ștefăneștii de Jos (Ilfov). Președintele Secției 274 nu s-a prezentat la respectiva secție. Astfel că, atribuțiile acestuia au fost preluate de către locțiitor, conform News.ro.

Ulterior, locțiitorul a anunțat Poliția că una dintre ștampilele de vot a fost pierdută. În urma acestui incident, procesul electoral nu a fost întrerupt.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies