ARHIVA B365

Sorin Sergiu Chelmu este noul secretar general al Guvernului

Sorin Sergiu Chelmu este începând de joi noul secretar general al Guvernului, scrie Agerpres. Sorin Sergiu Chelmu s-a născut la 25 decembrie 1967. A absolvit Facultatea de Zootehnie a Universității de științe Agronomice Iași (1993), Facultatea de Inginerie și Management Agroturistic din Universitatea Bioterra București (1998). A urmat cursuri postuniversitare de științe agricole și silvice la Universitatea Agronomică și de Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad”, Iași (1999). Master la Facultatea de Economie Agroalimentară și a Mediului de la Academia de Studii Economice (2007). Studii postuniversitare în Securitate și apărare națională la Universitatea națională de Apărare ”Carol I” — Colegiul Național de Apărare (2006).

A fost secretar general în cadrul Departamentului pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediul de Afaceri și Turism în Guvernul Ponta IV.

Specializare în administrație publică la Institutul Național de Administrație București (2008). Studii postuniversitare în managementul strategic al afacerilor interne la Academia de Poliție ”A.I.Cuza” — Colegiul Național de Afaceri Interne (2012). Absolvent al școlii postdoctorale de Biodiversitate Zootehnică și Biotehnologii Alimentare de la Academia Română (2011).

Membru în Panelul Mondial al experților de cel mai înalt nivel HLPE din cadrul Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (UNFAO); vicepreședinte al Conferinței Regionale pentru Europa și Asia centrală a UNFAO (2014).

A publicat peste 80 de cărți, articole, monografii și lucrări științifice, între care: ”Tratat de Avicultură”, ”Biotehnologii de creștere, furajare și exploatare a animalelor de fermă — Ghid pentru crescători și fermieri”, ”Cercetări privind organizarea și funcționarea băncii de patrimoniu genetic pentru populațiile de găini din țara noastră”, ”Curs de zootehnie generală”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button