Sorin Roşca Stănescu poate fi eliberat condiţionat

de:
15 mai 2015
0 Afișari
Sorin Roşca Stănescu poate fi eliberat condiţionat

Magistratii de la Judecatoria Sectorului 4 au admis cererea de eliberare conditionata din inchisoare a fostului senatorul liberal Sorin Rosca Stanescu, condamnat la doi ani si patru luni in dosarul Rompetrol. Decizia instantei nu este definitiva si poate fi contestata de procurori, potrivit stirileprotv.ro.

In octombrie 2014, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat definitiv pe Sorin Rosca Stanescu la doi ani si patru luni inchisoare în dosarul Rompetrol, pentru savarsirea infractiunilor de utilizare de informatii privilegiate si constituire a unui grup infractional organizat, potrivit Agerpres.

In acelasi dosar, fostul ministru Sorin Pantis a fost condamnat la doi ani si opt luni inchisoare, in timp ce procesul penal a fost inchis pe numele lui Dinu Patriciu, ca urmare a decesului acestuia.

La 8 septembrie 2006, Dinu Patriciu a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT pentru savarsirea a sapte infractiuni: delapidare, spalare de bani, asociere la savarsirea de infractiuni, manipularea pietei prin tranzactii sau ordine de tranzactionare, dezvaluire de informatii privilegiate, spalare de bani si initiere sau constituire a unui grup infractional organizat.

Patriciu era acuzat ca, in calitate de reprezentant al grupului Rompetrol, a organizat si coordonat operatiunile de tranzactionare a acţiunilor emise de SC Rompetrol Rafinare SA (cu simbol RRC), prin intermediul unor conturi apartinand unor persoane fizice sau juridice controlate de grupul de firme Rompetrol, in scopul influentarii si mentinerii unui nivel artificial al pretului de deschidere si tranzactionare.

Cookies