Sorin Ovidiu Vîntu, reţinut pentru şantaj

de:
20 apr. 2011
1 Afișari
Sorin Ovidiu Vîntu, reţinut pentru şantaj

Totodată, la această oră, procurorii îl audiază şi pe managerul Realitatea TV, Sebastian Ghiţă, cel care a făcut plângere penală împotriva lui Vîntu, realtează  Newsin.

Omul de afaceri, care a ajuns la Parchetul General în jurul orei 18.30, într-un scaun cu rotile, a fost reţinut de procurori sub acuzaţia de şantaj. În acelaşi dosar a fost reţinut şi Ilie Cezar Ion, acuzat de asemenea de şantaj.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul PÎCCJ îi cercetează pe oamenii de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu şi Ilie Cezar Ion pentru şantaj, urmărirea penală pe numele celor doi fiind începută miercuri, informează parchetul, printr-un comunicat.

„Din probele administrate până la acest moment procesual a rezultat că, în perioada martie – aprilie 2011, sub ameninţarea denunţării unilaterale a unui contract de consultanţă şi management, Vîntu Sorin Ovidiu a pretins părţii vătămate G.S. suma de 150.000 de euro. În situaţia neconformării acestei cerinţe, partea vătămată ar fi pierdut sume importante de bani”, se arată în comunicat.

Totodată, anchetatorii spun că ameninţările şi contrângerile la adresa managerului Sebastian Ghiţă au fost întreprinse de Vîntu atât personal, cât şi prin intermediul lui Ilie Cezar Ion, care la rândul său urma să obţină un folos injust. Mai mult, potrivit comunicatului remis de Parchetul General, Vîntu „a recurs la la ameninţări cu moartea la adresa părţii vătămate şi a familiei, de natură a induce acesteia temerea că se pot materializa, fapt ce l-a determinat să-şi ia măsuri de protecţie”.

Sebastian Ghiţă a depus, la începutul lunii aprilie, o plângere penală la Parchetul instanţei supreme, în care acuza că ar fi fost şantajat şi ameninţat de Vîntu.

Cookies