ARHIVA B365

Sorin Ovidiu Vântu, eliberat din închisoare în această dimineaţă

Sorin Ovidiu Vîntu a declarat, la ieşirea din penitenciar, că primul lucru pe care îl va face când va ajunge acasă va fi „o baie”. Omul de afaceri, condamnat la un an de închisoare pentru şantaj, a dus dorul luxului cu care era obişnuit în libertate.

În 21 iunie 2012, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Sorin Ovidiu Vîntu la un an de închisoare cu executare în dosarul în care a fost acuzat că l-a şantajat pe Sebastian Ghiţă. În acelaşi dosar, Ilie Cezar a fost condamnat la cinci luni de închisoare cu executare pentru aceeaşi infracţiune, decizia instanţei fiind definitivă.

Potrivit procurorilor, în perioada martie – aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar l-au constrâns, prin ameninţare, pe Sebastian Ghiţă să le remită suma de 150.000 de euro ori să accepte denunţarea unui contract cu scopul obţinerii injuste, în folosul lor, de beneficii materiale cu consecinţa prejudicierii părţii vătămate. Concret, constrângerea a fost realizată de către Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar prin ameninţarea cu uciderea lui Sebastian Ghiţă, a familiei sale, respectiv compromiterea imaginii publice.

Sursa: rtv.net


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button