Sorin Ovidiu Vîntu, condamnat la doi ani de închisoare CU EXECUTARE

de:
24 ian. 2014
0 Afișari
Sorin Ovidiu Vîntu, condamnat la doi ani de închisoare CU EXECUTARE

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat vineri la doi ani de închisoare în dosarul favorizării lui Nicolae Popa, fostul şef al FNI, informează Hotnews.com

Un complet de trei judecători de la instanţa supremă a finalizat, vineri, dezbaterile în dosarul în care Sorin Ovidiu Vîntu şi alte două persoane au fost judecate pentru favorizarea lui Nicolae Popa, condamnat în legătură cu prăbuşirea FNI.

La ultimul termen al procesului, Sorin Ovidiu Vîntu  a declarat în faţa unui complet de trei judecători, că acest dosar reprezintă în opinia sa o răzbunare politică şi o „primă factură” pe care o are de plătit.

„În opinia mea acest dosar a fost un înscris politic. În anul 2009 am susţinut cu toate forţele schimbarea preşedintelui României cu un altul. Am pierdut şi iată c-a apărut şi factura. Prima factură o reprezintă acest dosar de favorizare a infractorului”, a spus Vîntu, conform Realitatea.net.

Pe 12 octombrie 2010, procurorii Parchetului General l-au trimis în judecată pe Vîntu sub acuzaţia că i-ar fi trimis în Indonezia mai multe sume de bani fostului director al Gelsor, Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul FNI.

Procurorii susţin că în perioada octombrie 2009 – ianuarie 2010 Sorin Ovidiu Vîntu i-ar fi transmis lui Nicolae Popa două tranşe, de 50.000 de euro şi 20.000 de euro.

Suma îi era necesară lui Nicolae Popa pentru a se ascunde în scopul de a nu fi descoperit de autorităţile însărcinate să pună în executare mandatul european de arestare emis pe numele său pentru executarea pedepsei de 15 ani închisoare la care fusese condamnat prin hotărâre judecătorească definitivă şi executorie.

Cookies