Sorin Oprescu vrea tren suspendat, care să lege Aeroportul Otopeni de Stadionul National Arena

de:
17 mart. 2015
0 Afișari
Sorin Oprescu vrea tren suspendat, care să lege Aeroportul Otopeni de Stadionul National Arena

„Am o altă surpriză, să vedem dacă mi-o aprobă, nu costă aşa de mult. Vreau să fac un tren suspendat care să ducă cât mai aproape de Otopeni. Un tren urban, direct. O să cârâie probabil 2-3 că trece prea aproape de geamul lor… M-a cuprins ideea când am văzut că e posibil”, a declarat Sorin Oprescu pentru jurnalul.ro.

Edilul Capitalei a explicat că acest tren va fi pornit când va începe Campionatul de Fotbal şi va avea circula între aeroport si staţia de metrou Pantelimon, aflată în lucru. Cum Capitala va găzdui şI Campionatul European de Gimnastică în 2017, Sorin Oprescu dă asigurări că noua Sală Polivalentă va fi gata în ciuda contestaţiilor dintre competitori. „un an şi opt luni s-au certat competitorii la licitaţii. Contestaţii ei între ei. CNSC, Curtea de apel, Curtea de Apel, CNSC. Aştept ultima hotărâre a Curţii de Apel. Da, ne vom încadra în termenul stabilit. Ori unii, ori alţii. Ce hotărâre va da judecătorul asta va fi”, a afirmat Oprescu.

Un alt proiect al primarului Capitalei, autostrada suspendată, va căpăta contur în această vară . După ce s-au purtat discuţii patru ani, autostrada va fi construită prinntr-un parteneriat public-privat cu o firmă sud-coreeană.

„Chinezii au lăsat-o mai uşor pentru că nu aveau experienţa parteneriatului public-privat. Au venit sud-coreenii. Am ajuns la ultima fază. Să trecem prin consiliu studiul de oportunitate, s-a făcut montajul financiar pe credite la bănci şi eu sper să introduc proiectul în discuţia cu liderii politici ca să pot la sfârşitul verii să dau prima lopată. Bucăţi din această lucrare au început sau au fost făcute şi vor ieşi din preţul final. Şi aici a fost o discuţie pentru ca returnarea banilor să se facă printr-o buvinietă de 21-22 de euro pe an. Asta ca să pot să acopăr în 6 ani toate preţurile acestui inel de circulaţie”, a explicat Sorin Oprescu.

CITEȘTE ȘI: Primăria a cerut recuzarea completului care judecă dosarul celor 7 HECTARE din PARCUL HERĂSTRĂU 

Până la începerea lucrărilor la autostrada suspendată, edilul Capitalei anunţă finalizarea la sfârşitul lunii aprilie începutul lui mai a Pasajului de la Casa Presei.

„Străpungerea până la Kiseleff e gata. Pe partea dreaptă, spre Mărăşti, e oprită la jumătate pentru că trebuie mutate utilităţile”, a spus primarul Capitalei. Cât priveşte pasajul de la Piaţa Sudului, Sorin Oprescu a arătat că termenulde finalizare nu este bătut în cuie deoarece este o lucrare foarte complicată, dar care, atunci când va fi gata, va decongestiona foarte mult circulaţia în zonă. În acest context, el a anunţat că pe şoseaua Olteniţei se vor face lucrări şi noaptea.

În ciuda problemelor cu care s-a confruntat de-alungul celor 7 ani de mandat, Sorin Oprescu spune că are energie pentru o nouă candidatură. „Da, până în acest moment. Şi de ce spun până în acest moment. Vrea lumea să construiesc în continuare, consideră că ceea ce s-a întâmplat de fond şi formă în Bucureşti, e în regula, da. Dacă nu, de ce să mă duc aşa sa dau cu capul în zid? Nu mai sunt la 21 de ani să am plan de carieră”, a spus edilul Capitalei.

Cookies