Sorin Oprescu şi consilierii generali au preluat oficial noile mandate

de:
20 iun. 2012
0 Afișari
Sorin Oprescu şi consilierii generali au preluat oficial noile mandate

Sorin Oprescu a preluat astăzi oficial noul mandat de primar general al Capitalei. În prezenţa premierului Victor Ponta, a primarului sectorului 5, Marian Vanghelie, dar şi a noilor consilieri generali, Sorin Oprescu a depus jurământul.

„Bucureştiul a început să se schimbe în bine. Le mulţumesc din inimă bucureştenilor şi îi asigur că încrederea lor mă obligă, şi mai mult, mă ambiţionează a le face o viaţă cât mai bună. Le mulţumesc şi celor care nu m-au votat pentru că ma avertizează că în noul mandat am multe de făcut pentru satisfacerea exigenţelor lor. Este clar, oamenii vor fapte, schimbări, pentru ca viaţa să devină suportabilă în Bucureşti. Vă invit noilor domni aleşi să va alăturaţi mie în acest efort nobil care vă obligă în faţa celor care v-au dat votul. Cred că acum a sosit momentul să demonstrăm că suntem responsabili”, a spus Oprescu la depunerea jurământului.

Tot miercuri a avut loc şi şedinta de constituire a Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Pe lista consilierilor au fost strigaţi şi Robert Negoiţă, ales primar la Sectorul 3 , dar şi Silviu Prigoană care a anunţat deja că renunţă la funcţie. Niciunul dintre ei nu a depus însă până acum demisia din CGMB.

Din CGMB fac parte 37 de consilieri USL, 11 din PDL şi 7 PPDD. Astfel, USL deţine majoritatea în consiliu, având un număr suficient de consilieri pentru a vota singuri şi bugetul Capitalei.

Lista de consilieri USL se deschide cu un deputat de Bucureşti, Cornel Pieptea. Pe lista USL, pe locul 15, a fost inclus şi fiul Marianei Câmpeanu, deputat PNL, actualmente ministrul nominalizat al Muncii în Cabinetul Ponta. Jurist de profesie, Remus Cătălin Câmpeanu are 37 de ani şi ocupa funcţia de consilier parlamentar.

Printre noii consilieri generali USL se regăsesc şi o parte dintre actualii consilierii. Avocatul Doru Giugula (locul 12 pe listă), Cornel Poteraşu (17), Graţiela Drăghici (18), Mircea Rizoiu (24) şi Claudia Țapardel (26) au obţinut un nou mandat în CGMB.

Din partea PDL, a primit un mandat de consilier general “playboy-ul” Silviu Văduva. Fost consilier local la Sectorul 6, Silviu Văduva este cunoscut mai degrabă pentru relaţiile sale cu fostul prefect Mioara Mantale, dar şi cu sora Monicăi Columbeanu, Ramona Gabor. Silviu Văduva a intrat în istorie şi cu cel mai scurt mandat la conducerea Vămii Bucureşti, doar zece zile.

Fost consilier local la Sectorul 6, Silviu Văduva este cunoscut mai degrabă pentru relaţiile sale cu fostul prefect Mioara Mantale, dar şi cu sora Monica Columbeanu, Ramona Gabor. Silviu Văduva a intrat în istorie şi cu cel mai scurt mandat la conducerea Vămii Bucureşti, doar zece zile.

A intrat în Consiliul General şi sexy-consiliera care a găsit de cuviinţă să pozeze în ipostaze lascive, Dinu Maria Mirela. Candidata nu a pierdut timpul, până la vârsta de 37 de ani: este preşedinte al Uniunii Democrate Bulgare, dar şi director la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bucureşti – din care calitate a beneficiat inclusiv de normă de hrană (conform declaraţiei de interese), şi consilier local la Sectorul 3.

Un loc de consilieri generali din partea PDL au primit şi fostul viceprimar Mircea Raicu, câştigătoarea concursului PDL de proiecte pentru Bucureşti – Simona Creţu, actualul director al Sălii Palatului – Iliescu Cătălin Lucian, Țugurel Marius Cristian, dar şi Deaconescu Ionel Cristinel, actual consilier general.

Cookies