Sorin Oprescu şi Administraţia Spitalelor, citaţi în procesul incendiului de la Maternitatea Giuleşti

de:
28 mart. 2011
0 Afișari
Sorin Oprescu şi Administraţia Spitalelor, citaţi în procesul incendiului de la Maternitatea Giuleşti

Judecătoria sectorului 6 a decis, luni, ca în procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti să fie citaţi primarul general al Capitalei, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti şi Ministerul Sănătăţii, potrivit Mediafax.

Decizia va fi pusă în aplicare la următorul termen, din 2 mai. Procesul în care fostul director al Maternităţii Giuleşti Bogdan Marinescu, şeful Secţiei de Neonatologie Adrian Ioan Toma, şeful serviciului tehnic Vasile Dima şi asistenta Florentina Daniela Cârstea, precum şi Spitalul „Panait Sârbu” au fost trimişi în judecată în legătură cu incendiul din 16 august 2010, soldat cu moartea a şase bebeluşi, a început în 10 ianuarie.

La primele două termene, din 10 ianuarie şi 28 februarie, procesul a fost amânat la solicitarea unor inculpaţi din dosar de a-şi angaja apărători.

În 16 august 2010, în salonul de Terapie Intensivă nou-născuţi, din cadrul Secţiei de Neonatologie a Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sârbu”, a izbucnit un incendiu în urma căruia şase nou-născuţi aflaţi în salon au decedat, iar alţi cinci au suferit vătămări corporale grave.

Cookies