Sorin Oprescu s-a întors la Spitalul Universitar să opereze

de:
27 ian. 2016
0 Afișari
Sorin Oprescu s-a întors la Spitalul Universitar să opereze

Fostul primar general, Sorin Oprescu, s-a întors de luni, la Spitalul Universitar din Capitală, unde va profesa ca şi medic chirurg. Fostul primar al Capitalei are deja o listă de pacienţi pe care îi va opera.

Revenirea lui Oprescu la spital nu este privită cu ochi buni de către colegii săi, care nu au prea mare încredere în competențele profesionale ale fostului edil, relatează România TV. Aceștia susțin că Oprescu nu ar trebui să își desfășoare activitatea până când nu i se reatestă competențele profesionale, după cum prevede legea 95/2006.

Totuși, Sorin Oprescu pare să fi găsit o portiță. El scapă de reatestare pentru că, în ultimii ani, și-a păstrat calitatea de profesor universitar și chiar a fost membru în Senatul UMF.

„Practic, m-am întors, dar acum fug după acte, pentru că trebuie refăcute o serie de acte. În cei şapte ani de zile, era singură permisiune dată, nu eram în nicio incompatibilitate. Puteam sa predau, să conduc doctorate şi să intru în sala de operaţie, având toate avizele an de an”, a declarat Sorin Oprescu, la România TV.

Pe data de 18 ianuarie, Curtea de Apel București i-a admis lui Sorin Oprescu o cerere de înlocuire a arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu și constituire a unui grup infracțional organizat.

Cookies