ARHIVA B365

Sorin Oprescu se întoarce în arest

Update ora 16:00 – După ce s-a plimbat prin șase unități medicale, primarul general Sorin Oprescu se întoarce, într-un târziu, în arest. 

Sorin Oprescu a fost transferat la Institutul Oncologic Fundeni, acolo unde trebuie să facă o investigație la nivelul plămânilor, acesta fiind suspect de cancer pulmonar.

Primarul suspendat, arestat preventiv pentru luare de mită, a stat 5 zile la Institutul de Diabetologie, el fiind bolnav de diabet și dependent de insulină. A fost adus aici vineri, de la Spitalul Fundeni, unde trebuia să i se facă o investigație pentru a stabili dacă un nodul pulmonar este de natură canceroasă. Nu a putut face însă investigația, pentru că nu avea glicemia stabilizată, prin urmare a fost transportat la Cantacuzino.

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv la 7 septembrie, iar de atunci s-a confruntat cu mai multe probleme medicale, el fiind internat patru zile la Spitalul Universitar de Urgență București, unde a fost supus unor investigații amănunțite. De asemenea, Oprescu a fost internat joi la Spitalul Fundeni, după care a fost mutat la Institutul Paulescu.

Potrivit DNA, în perioada 2013 — 2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelora, cu titlu de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button