Sorin Oprescu a bătut palma cu chinezii pe autostrada suspendată

de:
20 iul. 2011
2 afișări
Sorin Oprescu a bătut palma cu chinezii pe autostrada suspendată

Sorin Oprescu s-a întâlnit astăzi cu reprezentanţi ai Curţii de Conturi din China, dar şi cu Nicolae Văcăroiu, preşedintele Curţii de Conturi a României. Întâlnirea a punctat continuare demersurilor facute de primarul general in cadrul vizitei sale oficiale facute la Beijing si are la baza parteneriatul cu firma chineza de constructii Shanghai Construct Group.

’’Asa cum stiti, in urma cu 5 luni, am avut intrevederi cu primarul Beijingului, dupa care au urmat o serie intreaga de intalniri economice in vederea realizarii unei viitoare colaborari. Am gasit o mare deschidere la Shanghai Construct Group cu care incepusem deja discutii in urma cu doi ani pentru constructia de autostrazi in Bucuresti. Avem de construit cateva inele de circulatie si, sigur ca in momentele acestea, nu putem sa o facem fara un sprijini prietenesc si, in acelasi timp, specializat. Suntem mandri ca am ajuns la o intelegere, este o investitie destul de mare, un proiect pe care dorim sa-l realizam in parteneriat public privat,’’, a subliniat Sorin Opresci

„Colaborarile pe care le aveti cu Shanghai Construction Group si Primaria Beijing sunt de mare incredere pentru ca tehnica pe care o folosesc este de ultima generatie, dar si pentru ca dispun de resurse financiare extrem de mari si de experti foarte buni” i-a răspuns Liu Jiayi, Auditorul General al Curtii de Conturi a Republicii Populare Chineze.

Shanghai Group a construit unele din cele mai impresionante lucrări de infrastructură din China, cum ar fi Podul peste Marea Chinei de Est (unul din cele 3 cele mai lungi poduri din lume), Centrul Financiar Shanghai World, dar şi Centrul Baltic Pearl, la St. Petersburg.

În prezent se află în dezbatere publică soluţia tehnică pentru realizarea Autostrăzii Suspendate, cele mai mari şanse de realizare avându-le soluţia prin care Autostrada Suspendată ar trece pe sub Herăstrău, şi care ar costa până la 1,6 miliarde de euro.

Cookies