LA MINE-N CARTIER

Sorin Oprescu, decorat cu cea mai înaltă distincţie civilă şi militară franceză

Distinctia ii va fi oferita primarului General Sorin Oprescu de catre reprezentantul Guvernului Francez, d-l Jean-Marc Todeschini, Secretar de Stat (cu rang de Ministru delegat) pentru Veterani și Memorie, care se va afla intr-o vizita oficiala la Bucuresti, se arata in comunicatul Primariei Capitalei remis B365.ro.

Ceremonia va avea loc, joi, 12 martie 2015, ora 18,00, la Reședința Franței (Strada Biserica Amzei nr 13-15). La ceremonie va participa și Excelența Sa domnul François Saint-Paul, Ambasadorul Franței în România.

Primarul General va efectua o vizită la Paris, pe 26 martie, la invitația omologului său doamna Anne Hidalgo. Vizita are loc cu ocazia reuniunii primarilor din capitalele europene, în cadrul pregătirilor pentru Conferința „Paris Climat 2015″.

Franța a fost numită oficial țară gazdă a celei de-a 21-a Conferință a părților la Convenția-cadru a Organizației Națiunilor Unite privind schimbările climatice (Paris Climat 2015), care va avea loc între 30 noiembrie și 11 decembrie.

Întâlnirea dintre Sorin Oprescu și omologul sau francez se va axa și pe cooperarea bilaterală, mai ales în domeniul culturii și urbanismului.

Legiunea de Onoare (Légion d’Honneur) este cea mai înaltă distincţie civilă şi militară franceză, instituită în anul 1802 şi acordată neîntrerupt din 1804 până în prezent. Este o decoraţie care şi-a menţinut de-a lungul anilor o strălucită reputaţie.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button