Sorin Oprescu rămâne după gratii. Primarul suspendat ceruse înlocuirea arestului preventiv

de:
25 sept. 2015
0 Afișari
Sorin Oprescu rămâne după gratii. Primarul suspendat ceruse înlocuirea arestului preventiv

Tribunalul Bucureşti a respins vineri cererea lui Sorin Oprescu de înlocuire a arestului preventiv cu controlul judiciar sau cu arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de luare de mită, după ce ar fi primit 25.000 de euro, informează realitatea.net. 

Luni seară, după ce Sorin Oprescu a acuzat dureri puternice în piept, medicul din arest a decis să-l transporte la Spitalul Sfântul Ioan. Dar nu cu o ambulanţă, şi cu maşina Poliţiei.

Astfel, Oprescu a fost trimis înapoi în arest. Marţi, reprezentanţii Poliţiei au vrut să-l ducă la Spitalul Floreasca pentru investigaţii, însă edilul – de profesie medic – a refuzat pe motiv că ar fi avut doar un puseu trecător. Câteva ore mai târziu, s-a simţit însă din nou rău şi a cerut să fie transportat la Spitalul Universitar, pentru a fi văzut de medicii lui curanţi. După mai bine de douăsprezece ore, familia ar fi fost anunţată că lui Oprescu i s-a aprobat vizita la spital, dar la Militar, nu la Universitar.

După aproape 10 ore, Poliţia Capitalei a anunţat însă că Oprescu nu va fi dus la spital, dar că poate fi consultat de medicul lui cardiolog în arest.

,,(…) factorii decizionali (Centrul Medical Doctor Nicolae Cretzulescu) au stabilit că persoana în cauză poate fi examinată de către un medic nominalizat expres, la locul de deţinere, urmând ca personalul medical ce are în supraveghere persoanele reţinute/arestate preventiv să permită efectuarea acestui consult la nivelul cabinetului medical din interiorul Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă.”, a precizat Poliţia Capitalei, la 17.30.

Decizia autorităţilor îi scandalizează însă pe avocaţi, care se tem că edilul este la un pas de infarct.

„Sorin Oprescu a reclamat o stare generală proastă: durere în piept, stare de vomă, stare de greaţă…nu îşi mai simte degetele mâinilor, nu se poate monitoriza cu un EKG portabil, ci internat în spital”, susţine avocatul său.

Sorin Oprescu se află în arest din 6 septembrie pentru acuzaţii de luare de mită. Primarul suspendat al Capitalei suferă de diabet şi de afecţiuni cardiace.

Cookies