Sorin Oprescu: Capitala are peste 100 de santiere deschise în acest moment

de:
24 iul. 2013
0 Afișari
Sorin Oprescu: Capitala are peste 100 de santiere deschise în acest moment

Șantierele administrate în acest moment de Primăria Capitalei sunt următoarele:

–  4 șantiere de amploare deschise pe marile bulevarde ale Capitalei, alături de 3 șantiere ce urmează a se deschide:

Noul Bulevard Buzesti-Berzei-Uranus este finalizat în proporție de 80%, singurul tronson care este în lucru fiind cel dintre Mircea Vulcănescu și Calea Griviței. Termenul de finalizare s-a amânat pentru luna septembrie a anului curent, deși inițial Sorin Oprescu anunța că șantierul va fi deschis la sfârșitul lunii iulie, după cum B365.ro informa aici. Oprescu a menţionat că lucrările au inregistrat de un decalaj de o lună cauzat de ploile abundente, alături de întârzieri cauzate de diferite probleme tehnice.

Lucrările la primul segment din Bulevardul Liviu Rebreanu sunt finalizate în proporții de 60% și se vor încheia în circa o lună, spune Primarul Capitalei. Aici, noua linie de tramvai va fi separată de traficul rutier, constituind un culoar unic, iar pe șine se va planta gazon, după cum B365.ro informa aici

Lucrările la reabilitarea șoselelor Iancului și Pantelimon, reprezintă un alt mare șantier caare dă bătăi de cap șoferilor din București. Lucrările au început aici din luna martie și vor fi finalizate în toamna anului 2014, după cum B365.ro informa aici.

Pe Bulevardul Aerogării au fost deja finalizate lucrările la carosabil și linia de tramvai, iar în acest moment se lucrează la amenajarea parcării. 

Primăria Capitalei pregătește reluarea lucrărilor la pasajul Mihai Bravu-Văcărești, abandonat de mai bine de un an de zile. Termenul pentru finalizarea lucrării impus de Primăria Capitalei este de 15 luni de la încheierea contractului.  

Tot în august, edilul şef al Capitalei a anunţat că vor începe şi lucrările la pasajul subteran Piaţa Sudului. Acesta este cel mai mare proiect cu fonduri europene derulat în Bucureşti, în valoare de peste 28 milioane euro. 

După cum a declarat Oprescu, tot în august sunt programate să înceapă lucrările şi la pasajul subteran Piaţa Presei. În acest sens, proiectul pentru Pasajul rutier de la Piata Presei Libere a fost adus marți în atenția publicului pentru ultima etapă a dezbaterii publice privind Planul Urbanistic Zonal aferent proiectului, după cum B365.ro informa aici. Pasajul de 18 milioane de euro ar urma să fluidizeze traficul în nordul Capitalei, la ieșirea înspre Șoseaua București-Ploiești.

Ultimul mare șantier de amploare al Bucureștiului, încă neînceput, este cel de la Străpungerea Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu. Primăria Cpaitalei a intrat în proprietatea terenului necesar construcției, iar până la sfârșitul anului vor începe lucrările, anunță Oprescu. Străpungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu face legătura între cartierele Vitan şi Dristor. Lucrările la proiect au început în martie 2010 şi ar fi trebuit încheiate în toamna acestui an. Lucrarea s-a blocat însă în urmă cu mai multe luni, după ce se finalizase doar 20% din proiect. Blocajul a apărut întrucât Consiliul General al Municipiului Bucureşti nu a aprobat exproprierile, estimate la o valoare de 30,9 milioane lei (7 milioane euro), după cum B365.ro informa aici.

–  17 strazi

Primăria Capitalei lucrează în acest moment la reabilitarea a mai multor străzi, toate din Sectorul 5. Despre acest subiect, B365.ro a scris pe larg aici

–  2 spitale

În acest moment se desfășoară lucrări de reabilitare și extindere la două spitale din București: Spitalul de Copii Victor Gomoiu și Spitalul de Ortopedie Foișor. Lucrările la Spitalul Victor Gomoiu au început în luna iunie, la un cost estimat de 169 milioane de lei fără TVA, iar durata execuției lucrărilor este de 21 de luni, după cum B365.ro informa aici. Spitalul de Ortopedie și Traumatologie Foișor din București va trece printr-un amplu proces de extindere, reconstructie si modernizare, în valoare totală de 32 de milioane de euro. Lucrările au început aici în luna martie și vor fi finalizate într-un an și jumătate, după cum B365.ro informa aici

–  55 de lucrari de refacere a canalizarii

–  26 de șantiere la scoli, gradinițe și creșe

–  3 centre de asistență socială

–  2 monumente

„Avem doua mari santierela Hanul Gabroveni si la sediul Primariei Municipiului Bucuresti, iar in saptamanile urmatoare incepem lucrarile de restaurare, consolidare si conservare a inca 3 monumente istorice: Arcul de triumf, Observatorul astronomic si Casa Cesianu”, a spus primarul general Sorin Oprescu. Despre acest subiect puteți citi mai pe larg aici.  

–  6 imobile se afla in consolidare

–  1 centru pt situatii de urgenta

Realizarea retelei metropolitane de comunicatii (Netcity)

In primul semestru al anuluii 2013 au continuat activitatile de dezafectare a cablurilor aeriene instalate in zonele in care infrastructura subterana Netcity a devenit operationala. Pana la 22 Iulie 2013 au fost dezafectati cca 100 km, totalizand aproximativ 2.000 kmde cabluri aeriene, urmand ca pana la sfarsitului lunii august 2013, sa fie finalizate dezafectarile cablurilor aeriene in aria de acoperire Netcity, prin finalizarea ultimilor 26 km.

 

Cookies