ESENTIAL

Sorin Oprescu: Bucureştiul este pregătit pentru un cutremur, pentru primul ajutor şi prima intervenţie

Mă uit în ochii bucureştenilor şi pot să le spun că Bucureştiul este pregătit pentru un cutremur, pentru primul ajutor şi prima intervenţie. Avem maşini şi macarale, avem planuri de acţiune, avem cel puţin 21 de spitale de care se ocupă municipalitatea şi care pot să acorde primul ajutor, există locuri de adăpost, săli de sport şi aşa mai departe„, a spus edilul Capitalei.

Totuşi, Oprescu a spus că ar trebui luate mai multe măsuri şi pentru informarea populaţiei în cazul producerii unui seism, în acest sens fiind de părere că în perioada următoare ar trebui început un program de instruire a copiilor din ciclul gimnazial.

Potrivit primarului general, în prezent, în Capitală sunt aproximativ 301 de clădiri care se află în pericol de prăbuşire în cazul producerii unui seism puternic, dintre acestea 131 de imobile fiind încadrate în clasa I de risc. De asemenea, Oprescu a spus că în perioada 2000-2008 au fost reabilitate doar opt clădiri, în timp ce în ultimii patru ani au mai fost consolidate un număr de 21 de imobile.

La ora actuală fiecare locatar trebuie să semneze pentru reabilitare. Sunt 200 de procese pe rol cu Primăria Capitalei că nu vor să semneze ca să se consolideze blocul. Aceasta este limita legii în care trebuie să mă încadrez. Legislaţia ar trebui să fie mai dură„, a spus Oprescu, la Realitatea TV.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button