Până acum, instanţa a respins toate cererile lui Sorin Oprescu de schimbare a măsurii preventive pe motiv că ar fi încercat să influenţeze ancheta procurorilor DNA.
SOLOMON WIGLER, fostul consilier al lui Oprescu, şi-a RECUNOSCUT faptele şi a făcut două denunţuri
Solomon Wigler a recunoscut faptele de corupţie de care îl acuză DNA, ba chiar „mai mult decât i s-a cerut”, după cum susţine avocatul său. Acesta a anunţat că Wigler a făcut şi două denunţuri.
Avocatul Viorel Mocanu a declarat, după şedinţa de judecată, că unul dintre motivele invocate pentru eliberarea lui Sorin Oprescu a vizat agravarea stării de sănătate a acestuia.
Plângere la CEDO făcută de Sorin Oprescu, împotriva condiţiilor din închisoare
Avocaţii primarului suspendat, Sorin Oprescu, au făcut două plângeri, una la Colegiul Medicilor, cu privire la igiena din cabinetul arestului, şi alta la CEDO, după ce lui Oprescu i-a fost confiscată insulina. Ei spun că măsurarea glicemiei în cabinetul medical prezintă un risc major de contaminare pentru că acelaşi ac este folosit pentru toţi deţinuţii.
Mocanu a mai precizat că apărarea a făcut o plângere după ce lui Sorin Oprescu i s-a confiscat insulina pe care o deţinea în celulă şi a cerut să i se pună din nou la dispoziţie.
„Da, se impune. Faptul că cei de la arest şi-au dat seama după 40 de zile că acesta are la el acest stilou cu care isi injectează insulina şi ca o şicană, această reactie, fix in aceeasi zi in care noi am formulat acele plangeri, au făcut acea pseudo-perchezitie prin care au fost confiscate, am facut o plangere că este pusa in pericol viata dlui Oprescu. Am cerut să i se dea inapoi insulina”, a spus avocatul, citat de romaniatv.net.
Pe de altă parte, acesta a precizat că Oprescu a primit rezultatul investigaţiilor oncologice, însă a arătat că nu îl poate dezvălui.
În 9 octombrie, Curtea de Apel București a decis ca Sorin Oprescu să rămână în continuare în arest preventiv în dosarul în care este acuzat de luare de mită.