Sorin Oprescu a ieșit din arestul din Grecia. Apoi, a dat și primul interviu

01 iun. 2022
697 Afișari
Sorin Oprescu a ieșit din arestul din Grecia. Apoi, a dat și primul interviu
Sorin Oprescu a ieșit din arestul din Grecia. Apoi, a dat și primul interviu | Sursa foto: captură Antena3

Fost primar general al Capitalei, Sorin Oprescu este liber, după ce azi  și-a plătit cauțiunea de 5.000 euro pe care au stabilit-o ieri judecătorii din Grecia în timpul procesului de extrădare în România. Ieri, în fața instanței elene, când Sorin Oprescu s-a plâns în instanță de condițiile din închisorile din România

Toaletele nu au uși, într-o cameră de 8 metri pătrați sunt 8 inși. (…) Cartofi cu cartofi în fiecare zi, orez cu orez, adică tot ce nu aveam voie să mănânc. Ce să aleg dacă într-o zi erau cartofi și într-o zi orez? Dacă îţi aduce familia câte ceva, dar se strică că nu ai frigider.

Sorin Oprescu a fost reținut în Atena,  după ce pe numele său a fost emis mandat european de arestare, ca urmare a condamnării definitive la închisoare pentru fapte de corupție.

În termen de 40 de zile de acum încolo, judecătorii din Atena trebuie să decidă dacă îl trimit sau nu pe Sorin Oprescu în România. În tot acest timp, Sorin Oprescu – a cărui eliberare din arest a fost decisă ieri – trebuie să respecte mai multe condiții. trebuie să se prezinte de două ori pe lună la o secție de poliție și nu are voie să părăsească Grecia.

Într-un interviu pentru Antena 3, Sorin Oprescu a spus că nu a fugit din România, doar s-a dus în Grecia, unde are rezidență, și că procesul său a fost o mascaradă

Până voi muri, vreau să demonstrez că sunt nevinovat. Mă voi lupta.

Sorin Oprescu a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare. În ziua sentinței – mai exact, pe 13 mai – el a fost dat în urmărire internațională după ce nu a fost găsit acasă. În plus, tot în acea zi, apărut informații potrivit cărora ar fi fost deja plecat din țară. Pe 17 mai, Sorin Oprescu a fost reținut în Atena, în timp ce se pregătea să plece spre o insulă din Marea Egee.  numele lui fusese emis un mandat european de arestare.

Cookies