Sorin Ioniță, Expert Forum, despre limitatorul criminal de la Pasajul Unirii: Una este neatenția șoferului, și alta mecanismul medieval de omorât lumea

24 dec. 2022
18579 afișări
Sorin Ioniță, Expert Forum, despre limitatorul criminal de la Pasajul Unirii: Una este neatenția șoferului, și alta mecanismul medieval de omorât lumea
Sursa FOTO: Sorin Ioniță/ Facebook

Expertul în administrație Sorin Ioniță afirmă că era clar că, din construcție, limitatorul de înălțime de la pasajul Unirii va coborî prin lovire mult de la 3,5 m, la poate 2,5 m, strivind lumea dedesubt: ”A funcționat ca un laț.”

”Game over, mr. Băluţă, nu mai e nimic de argumentat, efectul #PISA chiar omoară, nu-i o glumă, vine un moment când nu mai poţi să acoperi totul cu manele şi buchete de flori”, acuză Ioniță, cu trimitere la reabilitarea Pasajului Unirii, realizată de Primăria Sectorului 4 condusă de Daniel Băluță, din această vară.

El își întemeiază opinia pe observația inginerului Simon Iancu care a afirmat că accidentul a arătat eroarea de proiectare a limitatorului de înălțime de 3,5 m.

 

Redăm postările lui Sorin Ioniță și a inginerului Simon Iancu:

Sorin Ioniță, Expert Forum: ”Mă bucur că cineva mai gândeşte totuşi şi limpede, cu minte de inginer, vezi link (postarea de mai jos-n.n). E una că şoferul are partea lui de vină, a fost neatent. Şi alta că autoritatea publică instalează pe drumuri mecanisme medievale de omorât lumea, care funcţionează în modul ăsta nu accidental, ci chiar prin proiectare atunci când sunt declanşate.

După cum vedeţi limitatorul ăla a prins autocarul în laţ şi a coborât mult sub ăia 3.50 metri, poate la 2.50, strivind lumea dedesubt. Din construcţie era clar că aşa va funcţiona, nu e vreun ghinion aici: repetaţi figura de 3 ori şi se va întâmpla fix la fel. Dacă autocarul izbea marginea de sus a pasajului la 3.50 metri era nasol, dar probabil nu murea nimeni.

Game over, mr. Băluţă, nu mai e nimic de argumentat, efectul #PISA chiar omoară, nu-i o glumă, vine un moment când nu mai poţi să acoperi totul cu manele şi buchete de flori”

Simon Iancu, inginer: ”Eroare de proiectare. Este nepermis ca in funcționare un limitator de înălțime să-și reducă înălțimea nominală standard, a avut un efect de strivire nefuncționând ca limitator de înălțime ci ca un laț.”

Îți recomandăm și:

Cookies