Sorin Grindeanu: Gabriela Firea a pierdut nemeritat alegerile din 2020 | Ce șanse are să fie din nou nominalizată drept candidat al PSD la Primăria Generală

08 aug. 2022
264 Afișari
Sorin Grindeanu: Gabriela Firea a pierdut nemeritat alegerile din 2020 | Ce șanse are să fie din nou nominalizată drept candidat al PSD la Primăria Generală
Sursa FOTO: Cont de Facebook Gabriela Firea

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD și ministru al Transporturilor, a afirmat că, în acest moment, celălalt prim-vicepreședinte al PSD Gabriela Firea are cele mai mari șanse să devină candidatul PSD la Primăria Generală.

Grindeanu este primul lider PSD care spune dacă partidul ar susține dorința Gabrielei Firea, în prezent ministru al Familiei, de a candida din nou la Primăria Capitalei.

„Eu cred că nemeritat a pierdut în 2020. Îşi doreşte, conform propriilor declaraţii, şi eu cred că în acest moment are cele mai mari şanse de a reveni în această postură, fie că e candidatură comună, fie că nu e candidatură comună”, a punctat Grindeanu, făcând trimitere la sugestia Gabrielei Firea de a deveni candidat comun PSD-PNL.

Într-un interviu acordat Antena 3, Firea a spus că va candida pentru un nou mandat de primar general, și i-a introdus în discuție și pe liberali, despre care a spus că ar putea să o susțină la o candidatură comună.

„Discuţiile în coaliţie aş putea să afirm că sunt incipiente, s-a vorbit la nivel teoretic. Nu aş vrea să angajez acum mai multe aspecte. Din punct de vedere politic se vorbea despre o posibilă alianţă în 2024 la nivel de Bucureşti pentru alegerile locale, dar nu ştiu cât de mult să mă bazez. Este decizia domniilor lor, dacă vor veni cu un candidat redutabil pentru Primăria Capitalei sau vor dori să să avem o alianţă politică şi să îi reprezint şi pe ei, cu cinste aş spune eu”, a spus, anterior, Gabriela Firea.

PNL respinge teoria unei candidaturi comune cu PSD

Reprezentanții PNL au spun însă, la solicitarea Europei Libere, că nu știu de niciun fel de discuții, „preliminarii” ori de altă natură care să fi avut loc între liberali și social-democrați pe această temă.

„Nu știm ce o animă pe doamna Firea să facă asemenea declarații”, spune purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, care subliniază că liberalii vor avea candidat propriu la alegerile din 2024.

„Vă spun sincer, nu știm despre ce vorbește doamna Firea. Nu a existat nicio astfel de discuție nici în interiorul PNL, nici în interiorul Coaliției. Cu siguranță vom avea candidați proprii pentru că, evident, avem o agendă proprie, avem un electorat propriu și bineînțeles și o strategie”, a mai declarat Ionuț Stroe.

În ultima săptămână, Sorin Grindeanu, ministru al Transporturilor, a creat dezbatere în București, pe fondul crizei datoriilor Metrorex către Alstom, firma care asigură mentenanța metroului, datorii din cauza cărora transportul din subteran circulă cu dificultate. Ministrul a afirmat că nu i se pare corect ca toți românii să plătească pentru metroul bucureștean. (Toată declarația poate fi găsită AICI)

Îți mai recomandăm și:

Cookies