Sorin Grindeanu, despre Nicușor Dan: Cred că nu vrea metroul la Primăria Capitalei

07 nov. 2022
387 Afișari
Sorin Grindeanu, despre Nicușor Dan: Cred că nu vrea metroul la Primăria Capitalei
Sorin Grindeanu, despre Nicușor Dan: Cred că nu vrea metroul la Primăria Capitalei. Sursa foto: Facebook/ Sorin Grindeanu/ Nicușor Dan

Invitat la Digi24, ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că și-a arătat intenția pentru a începe procedurile pentru trecerea Metrorex în administrarea Primăriei Capitalei, dar este de părere că Nicușor Dan „nu vrea metroul la PMB”.

Sorin Grindeanu, despre Nicușor Dan: Cred că nu vrea metroul la Primăria Capitalei

Ministrul Transporturilor spune că tot timpul a pledat pentru un dialog cu autoritățile locale și a dat drept exemplu lucrările de la metrou care se află pe raza Capitalei sau discuțiile (la care încă nu a primit răspuns) referitoare la trecerea metroului în administrarea Primăriei Municipiului București.

Sorin Grindeanu știe că, indiferent de culoarea politică, toți predecesorii primarului general al Capitalei și-au dorit ca metroul să treacă la PMB, dar miniștrii din trecut nu au vrut să-l dea.

„Cred că pe oferta electorală a domnului Nicușor Dan din 2020 scrie de acest sistem integrat de transport. Eu sunt deschis în continuare la dialog și soluții, doar că pare că vorbesc de unul singur din acest punct de vedere. Cred că nu vrea metroul la PMB. Altfel n-am o explicație, altă explicație nu găsesc”, a declarat ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu pentru Digi24.ro.

Ministrul Transporturilor, nemulțumit de ritmul lucrărilor

Grindeanu a declarat că, ministerul Transporturilor se intersectează cu Primăria condusă de Nicușor Dan, în primul rând, la lucrările ce țin de extinderea magistralelor de metoru. Ministrul este nemulțumit de ritmul acestor lucrări:

„Nu pot să spun că mergem în ritmul pe care ni l-am dori noi”, potrivit sursei citate.

Sorin Grindeanu a vorbit despre birocrație, autorizații și PUZ-uri și a dat exemplu Magistrala 4 de metrou. Aceasta este prevăzută spre finanțare prin PNRR, iar ministrul transporturilor este de părere că situația nu merge cu „celeritate din partea cealaltă”.

Întregul articol poate fi citit AICI.

Cookies