Sorin Cîmpeanu, veste pentru milioane de elevi. Anul școlar s-ar putea prelungi. Explicațiile ministrului Educației

07 apr. 2021
155 Afișari
Sorin Cîmpeanu, veste pentru milioane de elevi. Anul școlar s-ar putea prelungi. Explicațiile ministrului Educației

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat recent că anul școlar s-ar putea prelungi, asta în condițiile în care elevii, părinții și profesorii ar fi de acord. Acesta a transmis că, dacă va există o astfel de propunere, o va susține. 

Examenele naționale – la datele stabilite inițial, anul școlar se încheie în 25 iunie

„Dacă din consultări reiese din partea tuturor – elevi, profesori, părinți – că se dorește o extindere a anului școlar, chiar a anului școlar 2021 – 2022, Ministerul Educației (ME) va susține această inițiativă, dar să există o dorință unanimă a tuturor celor implicați.

Structura anului școlar 2021-2022 o știm. Dacă vrem să modificăm ceea ce știm, ME nu va avea inițiativa de modificare, dar dacă ei vor avea inițiativa, ME va susține.

Nu dorim să inducem încă o modificare pentru anul școlar următor, dorim să punem în discuție și să extindem perioada de școală din septembrie 2022. Asta da”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

 Părinții ar cere prelungirea anului școlar

Mai multe organizații ale elevilor, ale părinților și din sistemul de educație cer  autorităților să ia măsuri pentru a garanta un număr minim de zile de școală într-un an calendaristic. Ele vor ca România să nu mai aibă cel mai comprimat an școlar din Uniunea Europeană și cer ca programele remediale să fie extinse în vară, iar anul școlar să înceapă de la 1 septembrie.

Structura acestui an școlar a fost modificată în urma discuțiilor de la Ministerul Educației. Vacanța de primăvară, care a început în 12 aprilie, se va încheia în 4 mai. Excepție fac elevii din clasele terminale, care, în intervalul 12 aprilie – 29 aprilie, vor participa online la toate activitățile didactice.

Anul școlar 2020 – 2021 se va încheia în 25 iunie, cu o săptămână mai târziu decât era stabilit inițial.

Cookies