Sorin Cîmpeanu rămâne optimist în fața valului patru. „Sunt convins că nu va fi atât de agresiv încât să pună probleme unui proces de învățământ normal”

25 iul. 2021
107 Afișari
Sorin Cîmpeanu rămâne optimist în fața valului patru. „Sunt convins că nu va fi atât de agresiv încât să pună probleme unui proces de învățământ normal”
Sursa foto: Huff

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că este absolut necesară revenirea elevilor în bănci, deoarece neajunsurile provocate de școala online trebuie recuperate cât repede posibil. De asemenea, acesta este de părere că școlile sunt capabile să ofere condițiile necesare pentru desfășurarea orelor.

Sorin Cîmpeanu a precizat că este de părere că un al patrulea val de infectări nu va fi atât de agresiv încât să nu permită susținerea cursurilor față în față, mai ales acum, la aproape un an și jumătate de la închiderea școlilor și facultăților din cauza pandemiei de COVID 19.

„Sunt susținătorul prezenței fizice în școli”, spune Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației a amintit faptul că și-a stabilit ca obiectiv revenirea elevilor în bănci în siguranță în cel mai scurt timp posibil, dar și că este absolut necesară revenirea la formatul fizic, pentru a stopa pierderile înregistrate nu numai în plan educaţional, ci şi în plan social, comportamental pentru elevi, studenţi şi cadre didactice, potrivit Hotnews.

„Pierderile au fost mari şi foarte mari. După cum cred că vă amintiţi, din prima zi a mandatului meu de ministru, am declarat ca obiectiv întoarcerea la şcoală cu prezenţă fizică. Am făcut pas cu pas tot ce s-a putut face în raport cu evoluţia epidemiologică.

Deci, în mod evident, sunt susţinătorul prezenţei fizice în şcoli, fără să neg avantajele pe care această perioadă le-a avut din perspectiva îmbunătăţirii abilităţilor digitale ale profesorilor, elevilor, studenţilor, dar prezenţa fizică este necesară pentru a stopa acele pierderi nu numai în plan educaţional, ci şi în plan social, comportamental pentru elevi, studenţi şi cadre didactice”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Cîmpeanu:„Dacă vom intra în continuare în online, aceste pierderi se vor amplifica”

Ministrul Educației se declară optimist în legătură cu un eventual val patru al pandemiei de COVID-19 de la noi din țară. Acesta consideră că este importantă recuperarea lipsurilor acumulate pe parcursul învățământului online, recuperare ce trebuie realizată în cel mai scurt timp posibil.

„Permiteţi-mi să fiu optimist, am dreptul să fiu optimist şi, chiar dacă va fi un val patru, sunt convins că nu va fi la fel de agresiv, nu va fi atât de agresiv încât să pună probleme din perspectiva derulării unui proces de învăţământ normal, care, repet, să stopeze din pierderile care au fost foarte mari şi care sunt foarte dificil de recuperat.

Dacă vom intra în continuare în online, aceste pierderi se vor amplifica, cu efecte pe termen lung şi cu posibilităţi de recuperare foarte reduse”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

De asemenea, ministrul a declarat că este convins că școlile, liceele și facultățile din țară vor păstra în continuare măsurile de protecție împotriva COVID 19, mai ales deoarece aceste instituții au dovedit că pot respecta aceste reguli.

„Sunt convins că se vor păstra în continuare regulile de protecţie sanitară, de la regulile de igienă, până la aerisirea spaţiilor de învăţământ, purtarea măştii de protecţie în continuare, pentru că pandemia nu s-a încheiat, iar şcolile din România au dovedit că pot respecta aceste reguli mult mai bine decât în multe alte locuri”, a susţinut Cîmpeanu.

Unele universități iau în calcul stimularea studenților pentru a se vaccina, potrivit ministrului

Cîmpeanu a precizat că acordarea de stimulente anti-COVID este un subiect discutat de către Guvern, dar și de unele facultăți care doresc să-și motiveze studenții să se vaccineze.

„Până atunci, ştiu exemple de universităţi care se gândesc, pe baza autonomiei universitare, să-şi motiveze proprii studenţi pentru a se vaccina.

Sunt universităţi care vor beneficia de sprijinul universităţilor de medicină şi farmacie pentru organizarea unor centre de vaccinare în campusurile universitare înainte de cazarea studenţilor pentru începerea anului universitar.

Pentru elevi o să organizăm centre de vaccinare cât mai aproape de şcoli, acolo unde va fi posibil chiar şi în şcoli. Nu trebuie să uităm că pentru elevi este nevoie şi de acordul părinţilor.”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Cookies