Sora lui Sergiu Nicolaescu cere jumătate din averea regizorului la Judecătoria Sectorului 1

de:
28 oct. 2013
0 Afișari
Sora lui Sergiu Nicolaescu cere jumătate din averea regizorului la Judecătoria Sectorului 1

Procesul a fost luni amânat, deoarece atât Iolanda Nicolaescu, în vârstă de 88 de ani, cât şi Dana Nicolaescu, soţia regizorului, nu au fost prezente în faţa instanţei, informeaza Rtv.net.

„Prin acţiunea prin care sora lui Sergiu Nicolaescu a formulat-o, clienta mea a dorit să nu mai fie o dezbatere succesorală, conform testamentului, ci o dezbatere legală, în care cota dânsei era egală cu cea a soţiei lui Sergiu Nicolaescu. Este vorba de 1/2 din drepturile care sunt. Din care, cea mai mare parte vrea să le doneze, în parte, către cinematografie, în parte, către Biserica Ortodoxă Română – de aceea am şi introdus în dosar Biserica Ortodoxă Română, ca un element de împăcare, pentru că aţi văzut cu toţii modalitatea în care Sergiu Nicolaescu a fost îngropat – inacceptabil pentru întreaga sa carieră”, a spus luni avocatul Constantin Florea, citat de Agerpres.

El a precizat că este vorba de trei apartamente, de o casă din localitatea 2 Mai şi de drepturile de autor pentru cele aproape 60 de filme realizate de Sergiu Nicolaescu.

„Mai sunt sume de bani, depuneri anterioare. Soţia supravieţuitoare n-a colaborat deloc, nu ne-a dat certificatul de moştenitor ca să vedem exact ce bunuri au fost acolo. E vorba de minim 400.000 de lei, din datele oficiale, respectiv declaraţia de avere a lui Sergiu Nicolaescu”, a mai spus Constantin Florea.

Avocatul a explicat că acţiunea a fost formulată numai din perspectiva elementului înmormântării, ca neîndeplinire a obligaţiei pe care şi-a asumat-o soţia lui Nicolaescu.

Cookies