Sondaj SOCIOPOL: Cum cred românii că trebuie rezolvată problema maidanezilor

de:
15 sept. 2013
0 Afișari
Sondaj SOCIOPOL: Cum cred românii că trebuie rezolvată problema maidanezilor

60% dintre romani sustin parerea ca cea mai buna solutie pentru rezolvarea acestei probleme este eutanasierea, pentru ca se obtin rezultate imediate si costurile sunt mai mici, iar 35% sustin varianta sterilizarii, pentru ca se evita cruzimea fata de animale rezultatele fiind vizibile pe termen mediu si costurile ceva mai mari. Dintre cei intervievati 97% au auzit despre incidente in care oamenii au fost muscati de caini fara stapan.

La nivelul Municipiului București, un sondaj  IRES realizat imediat după moartea lui Ionuț, băiețelul de patru ani ucis de câini, arăta că peste 70% dintre bucureșteni se declarau de acorde cu măsura eutanasierii. 

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, Legea privind câinii fără stăpân cu 266 voturi pentru, 23 contra și 20 de abțineri, care stabileşte un termen de 14 zile în care câinii sunt ţinuţi în adăposturi, după care, dacă nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, să fie eutanasiaţi, edilii având posibilitatea să amâne eutanasierea.

Citește și Cum salvezi maidanezii de eutanasiere: adoptă-i din adăpost! 

Zeci de persoane la coadă la adăposturile ASPA, pentru a adopta câini

Sondajul, realizat la solicitarea siteului www.b365.ro, a fost realizat in perioada 9 – 12 septembrie, pe un esantion de 1.017 persoane. Tipul esantionului – stratificat bistadial cu selectia probabilista a gospodariilor (aleatoriu simplu) si a persoanelor (metoda ”cea mai tanara persoana din gospodarie”). Esantionul este reprezentativ pentru populatia adulta neinstitutionalizata a Romaniei. Metoda culegerii datelor – interviuri telefonice (CATI). Eroarea maxima de esantionare, la un nivel de incredere de 95% este de plus/minus 3,2%. Suma procentelor poate diferi uneori cu un punct procentual fata de 100% datorita rotunjirii fara virgula a valorilor.

Cookies