ARHIVA B365

SONDAJ IRES. Gabriela Firea, pe primul loc, urmată de Nicuşor Dan. Turcescu, înaintea lui Predoiu

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Gabriela Firea are cele mai mari şanse să obţină funcţia de primar general al Capitalei, potrivit sondajului IRES prezentat de Digi24. Social-democrata ar urma să primească voturile a 45% dintre cei care spun sigur că vor merge la vot. Pe locul următor se clasează Nicuşor Dan, candidatul Uniunii Salvaţi Bucureştiul, cu 25%. Locul al treilea ar urma să fie ocupat de Robert Turcescu, de la PMP, cu 11%. Un procent mai puţin ar urma să obţină Cătălin Predoiu, de la PNL – 10%.

ALEGERI BUCUREŞTI 2016.  La întrebarea „Veţi vota la alegerile din 5 iunie?”, cei intervievaţi au răspuns: „sigur nu votez”- 10%, „probabil nu votez”- 6%, „probabil voi vota”-21% şi „sigur voi vota”- 62%.

Dintre cei 62% de bucureşteni care au spus că vor vota cu certitudine la alegerile de duminică, opţiunile pentru Primăria Generală se împart în felul următor:

Gabriela Firea, Alianţa PSD+UNPR – 45%

Nicuşor Daniel Dan, USB – 25%

Robert-Nicolae Turcescu, PMP – 11%

Marian-Cătălin Predoiu, PNL – 10%

Cătălin-Ioan Berenghi, independent – 4%

Daniel-Constantin Barbu, ALDE – 2%

Adrian Severin, PDS – 2%

Mihai-Bogdan Diaconu, PRU – 1%

Clasamentul pentru fotoliul de edil-şef arată astfel dacă sunt luate în calcul toate opiniile celor care au răspuns la sondaj:

Gabriela Firea, Alianţa PSD+UNPR – 28%

Nicuşor Daniel Dan, USB – 15%

Robert-Nicolae Turcescu, PMP – 7%

Marian-Cătălin Predoiu, PNL – 6%

Cătălin-Ioan Berenghi, independent – 2%

Daniel-Constantin Barbu, ALDE – 1%

Adrian Severin, PDS – 1%

Mihai-Bogdan Diaconu, PRU – 1%

Nu votează – 16%

Sunt indecişi – 15%

Nu răspund – 8%

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. În ce priveşte principalele probleme ale administraţiei Capitalei, sondajul IRES arată că 23% dintre bucureşteni consideră că traficul este cea mai gravă, 11% au indicat starea drumurilor, 8% au reclamat lipsa locurilor de parcare, iar alţi 8% corupţia din administraţia locală.

În ce priveşte direcţia în care merg lucrurile în Capitală, 61% dintre intervievaţi au spus că direcţia este greşită, 30% că este bună, 8% nu ştiu şi 1% nu au răspuns.

 CITEŞTE ŞI REZULTATELE sondajului prezentat de Nicuşor Dan. Cum arată clasamentul pentru Primăria Capitalei 

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. La votul pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti pe primele trei locuri se clasează PSD+UNPR – 38%, PNL – 23% şi USB – 15%. urmează Partidul Mişcarea Populară, PMP – 11%, Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor, ALDE – 7%, Partidul România Unită, PRU – 2%, Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, PNŢCD – 1%, Partidul Dreptăţii Sociale, PDS – 1%, Partidul Ecologist Român, PER – 1%, Uniunea Democrată Maghiară din România, UDMR – 1%.

Sondajul IRES a fost realizat telefonic, pentru Digi24, în perioada 20 mai – 01 iunie 2016, pe un eşantion reprezentativ de 6.628 persoane cu drept de vot în Capitală. Marja de eroare este de 1,4 la sută.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button