SONDAJ | Gabriela Firea ar câștiga Primăria Capitalei, cu oricine s-ar bate în alegeri. Surpriza de pe locul 2 (nu, nu e Nicușor Dan)

15 sept. 2022
1054 afișări
SONDAJ | Gabriela Firea ar câștiga Primăria Capitalei, cu oricine s-ar bate în alegeri. Surpriza de pe locul 2 (nu, nu e Nicușor Dan)
SONDAJ | Gabriela Firea ar câștiga Primăria Capitalei cu oricine s-ar bate în alegeri. Surpriza de pe locul 2 (nu, nu e Nicușor Dan). Sursa imagine: Inquam Photos/ Octav Ganea

În cazul în care Gabriela Firea ar fi candidatul PSD la Primăria Capitalei la alegerile locale, social-democrații ar câștiga cu siguranță funcția, oricare i-are fi contracandidații pe care i-ar arunca în luptă partidele, spune un sondaj Avangarde, realizat la cererea Digi 24.

Potrivit acestei cercetări sociologice, cei mai potriviți candidați ai partidelor ar fi Gabriela Firea, Ciprian Ciucu, Cătălin Drulă și George Simion.

Avangarde: PSD ar câștiga primăria Capitalei cu Gabriela Firea candidat

În funcție de contracandidați, Gabriela Firea are o rată de potențial succes între 28% și 30%.

Iar cel mai puternic adversar al său nu ar fi Nicușor Dan, ci liberalul Ciprian Ciucu, actualul primar al sectorului 6.

În privința celorlalte partide, Cătălin Drulă de la USR este cel mai bine cotat, cu 16% în intenția de vot dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri.

George Simion ar putea obține, dacă ar candida la Primăria București, între 10% și 13%.

Avangarde: Nicușor Dan nu ar mai trebui să candideze: 49%

Un alt rezultat interesant al sondajului Avangarde este cel referitor la actualul primar general al Capitalei, Nicușor Dan.

În primul rând, aproape jumătate dintre participanții la sondaj (mai exact, 49% dintre respondenți) spun că Nicușor Dan nu ar trebui să mai candideze.

Cota lui Nicușor Dan în funcție de eventualii contracandidați, între 16% și 18%.

Robert Negoiță este politicianul sau personalitatea bucureșteană cu cel mai mare procent de oameni care au spus că au „multă încredere” (25%). Pe următoarele două poziții sunt Gabriela Firea (23%) și Daniel Băluță (23%).

În Nicușor Dan  au „multă încredere” 16% dintre respondenți, iar pe ultimul loc este George Simion, cu 6%.

Mai multe despre sondajul Avangarde, realizat  în perioada 07.09.2022 – 14.09.2022 pe un eșantion de 901 persoane din București, puteți citi pe Digi24.ro.

Metoda culegerii datelor a fost CATI (telefonic). Eroarea maximă de eșantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3,4%.

Cookies