Sondaj despre protestul de la metrou care a paralizat circulația o zi întreagă. 64% dintre bucureșteni nu cred că acțiunea a fost justificată

12 apr. 2021
130 Afișari
Sondaj despre protestul de la metrou care a paralizat circulația o zi întreagă. 64% dintre bucureșteni nu cred că acțiunea a fost justificată

Grupul Avangarde a realizat un sondaj în perioada 2 - 10 aprilie 2021 ce a tratat o serie de teme ce țin de transporturi, inclusiv ultimul protest de la metrou unde unii angajați, lucrători în spațiile comerciale și sindicaliști au coborât pe șine și au ținut metroul blocat timp de aproape o zi întreagă. Aproximativ două treimi dintre respondenții din sondaj au spus că nu consideră justificată acțiunea de blocare a circulației la metrou, potrivit Hotnews.ro.

Sondajul a fost realizat între 2 și 10 aprilie 2021 pe un eșantion format din 710 respondenți din București. Metoda folosită a fost CATI (telefonic), iar marja de eroare a sondajului este de 3,5%.

64% dintre bucureștenii respondenți la sondaj, nu consideră că blocarea circulației metroului a fost justificată, în timp ce doar 14% s-au arătat în favoarea acțiunii.

În ceea ce privește pagubele produse de protest, 34% consideră că acestea ar trebui să fie suportate de către sindicat, iar 27% consideră că prejudiciul să fie recuperat de la participanții la protest. Doar 9% cred că bugetul statului ar trebui să acopere paguba, potrivit Hotnews.ro.

Respondenții au fost întrebați și de prioritatea proiectelor de infrastructură ce vizează Bucureștiul, iar 31% s-au pronunțat în favoarea autostrăzii de centură A0, 22% pentru continuarea magistralei de metrou M5, 21% pentru proiectele pasajelor de pe actuala centură (Mogoșoaia, Domnești, Berceni, Oltenița), iar 11% au susținut dublarea actualei centuri.

Reamintim că într-un comunicat remis în data de 25 martie, reprezentanţii Metrorex precizau că decizia desființării spațiilor de la metrou a fost luată deoarece, în urma analizelor efectuate pe teren, s-a constatat că spaţiile comerciale care activează în reţeaua de metrou pun în pericol siguranţa transportului subteran, cu afectarea directă a exigenţelor de securitate la incendiu şi evacuarea persoanelor în caz de urgenţă.

În 26 martie, circulaţia trenurilor de metrou a fost blocată de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, aceştia coborând în tunel, pe calea de rulare.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a pus protestul pe seama anunţului privind eliberarea spaţiilor comerciale şi i-a sfătuit pe angajaţii de la metrou să nu se lase amăgiţi.

Cookies