ȘTIRI

Sondaj: Crin Antonescu nu intră în turul doi la prezidenţiale

Crin Antonescu, in variantele masurate, nu mai intra in turul al doilea al alegerilor prezidentiale, iar PNL nu mai ia peste 15% la alegerile europene. USD isi consolideaza pozitia de lider, cu un scor de 42%, care i-ar putea aduce aproximativ jumatate din mandatele de europarlamentari, in urma redistribuirii. Ar lua mandate la europene PSD, PNL, PDL, PMP si UDMR.

Potrivit CSCI, cele doua partide din zona sustinatorilor lui Traian Basescu (PDL si PMP) si-ar imparti egal si voturile si mandatele. Favorită este Alianţa PSD – PC – UNPR, cu 42%, urmată de PNL (15%). PDL şi PMP ar obţine câte 10% din voturi, iar UDMR 7 procente.

De precizat că dintre cei chestionaţi, doar 41% au exprimat o opţiune de vot şi şi-au manifestat intenţia de a se prezenta la urne. USD ar obţine 16 mandate de europarlamentari, PNL 6, PDL şi PMP câte 4, iar UDMR 2.

In ceea ce priveste alegerile prezidentiale 2014, iesirea din USL a lui Crin Antonescu echivaleaza si cu iesirea din zona favoritilor. Crin Antonescu nu ar intra in turul doi in nici o varianta. Victor Ponta este favorit sa intre in turul doi, alaturi fie de Catalin Predoiu, fie de Mihai Razvan Ungureanu.

Sursa: romaniatv.net


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button