Sondaj Avangarde pentru București: Luptă strânsă între Nicușor Dan și Gabriela Firea. Actualul edil se află pe prima poziție, diferența fiind de câteva procente

02 iun. 2024
828 afișări
Sondaj Avangarde pentru București: Luptă strânsă între Nicușor Dan și Gabriela Firea. Actualul edil se află pe prima poziție, diferența fiind de câteva procente
Sondaj Avangarde pentru București: Luptă strânsă între Nicușor Dan și Gabriela Firea. Actualul edil se află pe prima poziție, diferența fiind de câteva procente | Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Un nou sondaj referitor la șansele fiecărui candidat pentru Primăria Capitalei a fost realizat de Avangarde: conform acestuia, Nicușor Dan este pe primul loc, fiind urmat de fostul primar al capitalei, Gabriela Firea.

Sondaj Avangarde: Luptă strânsă între Nicușor Dan și Gabriela Firea

Sondajului a fost realizat în perioada 29 mai – 2 iunie 2024, la comanda Partidului Social Democrat (PSD). Pentru adunarea datelor necesare, a existat un eșantion de 1150 de respondenți, reprezentativi pentru populația adultă (18+) a Municipiului București.

Conform acestuia, lupta dintre Nicușor Dan și Gabriela Firea este extrem de strânsă. Cu toate astea, actualul primar al Capitali este încă pe prima poziție cu un procent de 28,6% din intențiile de vot pentru Primăria Capitalei, conform News.ro.

Locul doi, la o distanță de doar câteva procente, este ocupat de Gabriela Firea, care ar putea fi votată de 26,5% dintre bucureștenii (cel puțin în urma sondajului). Următoarele două locuri sunt ocupate, după cum urmează:

  • Cristian Popescu – Piedone (Candidat al partidului PUSL) – un procent de 15,2%,
  • Sebastian Burduja (Candidat al partidului PNL) – un procent de 13,8%.

Pe lângă cei 4 candidați principali mai există două persoane care își doresc funcția de primar general al Capitalei. Este vorba despre:

  • Mihai Enach (candidat al AUR) – un procent de 7,4%,
  • Diana Șoșoacă (candidat al SOS România) – un procent de 5,3.

De astăzi într-o săptămână, bucureștenii vor merge să voteze pentru a alege atât primarii de sector, cât și primarul general al Capitalei. De asemenea, pe lângă aceste decizii importante, cetățenii trebuie să se gândească și pe cine aleg să susțină prin votul lor pentru „Alegerile pentru Parlamentul European 2024”.

Sondajul Avangarde a fost realizat prin interviuri față în față, la domiciliul subiecților. Eroarea maximă de eșantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 2,8%.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies