Somon contaminat cu o bacterie periculoasă, pe rafturile unui lanț de magazine din București și țară. ANSVSA: Produsul este retras de pe piață și rechemat de la clienți

26 aug. 2023
1498 Afișari
Somon contaminat cu o bacterie periculoasă, pe rafturile unui lanț de magazine din București și țară. ANSVSA: Produsul este retras de pe piață și rechemat de la clienți
Somon contaminat cu o bacterie periculoasă, pe rafturile unui lanț de magazine din București și țară. ANSVSA: Produsul este retras de pe piață și rechemat de la clienți | Sursă foto: Unsplash

Un sortiment de somon afumat ce este contaminant cu o bacterie periculoasă a fost retras din mai multe magazine din București și tară. Anunțul a fost făcut vineri, 25 august 2023, de Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

ANSVSA: Somon contaminat cu o bacterie periculoasă, retras din magazine

ANSVSA le transmite consumatorilor că societatea Ocean Fish SRL a inițiat retragerea de la comercializare a unui sortiment de file de somon afumat. Decizia a fost luată după ce s-a descoperit contaminarea produsului cu bacteria Listeria Monocytogenes.

Sortimentul a fost comercializat în magazinele lanțului Carrefour România S.A. Iată care sunt datele de identificare ale produsului:

  • Denumire articol: File Somon Norvegian Afumat 200G,
  • Producător: Carrefour Extra,
  • Cod EAN: 5941872102384,
  • Loturi: 08092023, 17092023,
  • Date de expirare: 08 septembrie 2023, 17 septembrie 2023.
Sortimentul de file de somon retras de pe rafturi
Sortimentul de file de somon retras de pe rafturi | Sursă foto: ANSVSA

Clienții ce au consumat produsul și care au simptome precum: febră și dureri de cap, sunt sfătuiți să consulte un medic și să raporteze consumul. Cele mai vulnerabile persoane sunt:

  • Femeile gravide,
  • Persoanele cu imunitate scăzută,
  • Persoanele în vârstă.

Simptomele precizate mai sus pot sugera listerioza, boală ce are un timp de incubație de până la opt săptămâni.

Clienții sunt rugați să nu consume produsul

Persoanele care au cumpărat acest produs sunt rugate să nu îl consume. Clienții pot să distrugă sortimentul de file de somon afumat, sau îl pot returna în magazinele de unde a fost cumpărat. Odată ce produsul este returnat, clienții vor primi contravaloare acestuia.

Carrefour România a transmis:

Nu este necesară prezentarea bonului fiscal.

Cei care doresc mai multe informații referitoare la produs sau la bacteria Listeria Monocytogenes pot contacta Carrefour România SA, la adresa de e-mail: [email protected].

Sortimentul de somon a fost comercializat în mai multe magazine din București și din țară. Lista completă poate fi consultată accesând ACEST link.

Cookies