Somalezul care A PARIAT că Steaua va lua Cupa Campionilor a murit

de:
21 mai 2014
0 Afișari
Somalezul care A PARIAT că Steaua va lua Cupa Campionilor a murit

În anul 1986, somalezul Faruk Omar Taher lucra la o sondă de petrol în Emiratele Arabe Unite. Era ziua de 7 mai, când în Europa urma să se joace finala Cupei Campionilor, iar Faruk a avut curajul de a paria pe victoria Stelei. Era un bilet de mână, fiindcă în ţările arabe casele de pariuri erau în trecut, ca şi acum, interzise, iar inspiraţia i-a adus lui Faruk un câştig de 3.800 de dolari, sumă uriaşă pentru un somalez refugiat în Yemen şi ajuns să lucreze în condiţii foarte grele în Emirate. Faruk a crezut că e un semn şi s-a folosit de bani pentru a ajunge în România, via Franţa, Germania, Polonia şi Ungaria. În ţara noastră a ajuns în 1991 şi a început să ţină cu Steaua.

Potrivit SportNews.ro, Faruk s-a „stabilit” în centru, în Pasajul Victoria, muncea la o bodegă şi tot acolo îşi îneca amarul zi de zi. Biletul cu pricina i-a adus şi alte beneficii, fiindcă îl arăta doar celor care erau dispuşi să-i facă cinste cu o vodcă. Povestea pariului necesita o altă „investiţie” în vodcă. „Faruk bea mai mult ca noi. Şi numai vodcă. Arăta biletul numai pentru o vodcă. Şi îl ţinea cu două mâini când îl arăta”, spun prietenii de pahar din Piaţa Universităţii.

Faruk a murit „acum două luni, două luni şi ceva. Avea biletul câştigător în buzunar şi a fost îngropat cu el, ca să-l aibă şi pe lumea cealalată”, au mai spus aceştia. Prietenii spun că Faruk a stat în ultima parte a vieţii cu chirie, undeva prin Berceni. Înainte fusese ţinut de milă şi de un pictor, Cristian Tarba.

Somalezul ţinea cu Steaua foarte mult, dar nu mergea pe stadion. „La un meci Steaua – Dinamo a leşinat când a dat gol echipa lui de suflet. A leşinat şi când ne-a dat gol Kennet Andersson, în meciul cu Suedia, de la Mondialul din America, din 1994. Atunci a venit salvarea şi l-a dus la spital, pentru că nu dădea semne că şi-ar reveni”, a mai spus pentru SportNews.ro un cunoscut al lui Faruk.

Cookies